Nieuws

Wie speelt waar? Het is weer Kiki tijd!

Topspin, glijden, dropshots en zware forehands. Het is weer Kiki tijd!

Na weken van grastennis, treedt Kiki Bertens deze week aan op haar o zo geliefde gravel. Ook Arantxa Rus en Robin Haase komen deze week op het hoogste niveau in actie. Tallon Griekspoor gaat op voor titelverdediging. Kortom; het is weer een bomvolle tennisweek.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Na vijf jaar afwezigheid is de Palermo Ladies Open terug op de kalender. Op het prachtige Sicilië wordt deze week het WTA-toernooi in de categorie International gehouden. De organisatie wist Bertens te strikken om de rentree op te luisteren. De nummer vijf van de wereld is als eerste geplaatst op het Italiaanse gravel. Ze is meteen ook de torenhoge favoriet voor de titel, want nummer twee van de plaatsing is Alize Cornet en die staat ruim veertig plaatsen lager op de ranking.

Arantxa Rus vergezelt Bertens in het hoofdschema. Door enkele afzeggingen schoof Rus door naar het hoofdschema en ze neemt het in de eerste ronde op tegen qualifier Amandine Hesse. De beide eerdere confrontaties met de Française werden gewonnen door de Nederlandse nummer twee.

Meer informatie over de Palermo Ladies Open vind je hier.

De wedstrijden zijn live te volgen via Fox Sports.

Een trede lager stappen Richel Hogenkamp en Quirine Lemoine de baan op. Beide speelsters staan op de lijst van de ITF World Tennis Tour Prague.

De Advantage Cars Prague Open is een 60.000 dollar toernooi dat wordt gehouden op de Czech lawn Tennis Club in de hoofdstad van Tsjechië.

Meer informatie over dit ITF-toernooi vind je hier.

Wie speelt waar? Het is weer Kiki tijd!

Robin Haase

Robin Haase won afgelopen weekend de dubbeltitel in Umag. Deze week komt de Nederlandse nummer één in actie bij het ATP 500-toernooi van Hamburg.

In het enkelspel treft Haase de sterke Noorse gravelspeler Casper Ruud. In het dubbelspel vormt Haase weer een koppel met Wesley Koolhof. Na hun succesvolle optreden bij onder andere het Masters 1000-toernooi van Monte Carlo, waar zij de finale haalden, besloot het duo om vaker samen te spelen. Vanaf deze week zullen Koolhof en Haase een vaste combinatie zijn op de ATP Tour.

In Hamburg zijn ze als vierde ingeschaald en treffen in de openingsronde Hugo Dellien en Thiago Monteiro.

Matwé Middelkoop komt aan de zijde van Roman Jebavy in actie op het Duitse gravel. De Nederlands/Tsjechische tandem treft in de eerste ronde Kevin Kravietz en Andreas Mies. Het thuisspelende duo zijn de verrassende winnaars van Roland Garros en als tweede geplaatst bij het ATP 500-evenement in hun land.

Meer informatie over de Hamburg European Open vind je hier.

De wedstrijden worden live uitgezonden door Fox Sports.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor begint als titelverdediger aan het challengertoernooi in Tampere. In Finland won Griekspoor vorig jaar zijn eerste challengertitel. Dit jaar is hij als negende geplaatst en start via een bye in de tweede ronde. Botic van de Zandschulp moet wel in de eerste ronde op het Finse gravel in actie komen. Miljan Zekic is zijn tegenstander.

Dubbelspecialisten Sander Arends en David Pel voeren bij de Tampere Open de lijst aan van het dubbeltoernooi. Het als eerste geplaatste koppel start de titeljacht met een krachtmeting tegen het Amerikaanse duo Johnson/Johnson.

Meer informatie over de Tampere Open vind je hier.

Net als Hogenkamp en Lemoine is ook Jelle Sels naar Praag afgereisd. Sels treft in de eerste ronde van de Advantage Cars Prague Open Frederico Ferreira Silva. In het dubbelspel komt Sels ook in actie, waar we tevens de Nederlander Mark Vervoort in het schema zien staan.

Meer informatie over deze Tsjechische challenger vind je hier.

Als laatste zien we Sem Verbeek in het single- en dubbelschema staan van het challengertoernooi van Granby. In Canada heeft de loting Verbeek een krachtmeting gegeven met Ernesto Escobedo.

Meer informatie over de Challenger Banque Nationale de Granby vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour worden via deze livestream uitgezonden.

In Amstelveen wordt deze week internationaal seniorentennis gespeeld. Op de banen van het vernieuwde Sportpark De Kegel wordt de tiende editie van de ITF 1 Amsterdam Seniors International Open gehouden.

Het internationale toernooi voor spelers boven de 35 jaar is één van de twee toernooien in Nederland die behoort tot de categorie 1.

Meer informatie over dit toptoernooi voor senioren vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z