Nieuws

Wie speelt waar? Oranjespelers al in actie op Roland Garros

In de week voorafgaand aan een grandslamtoernooi komen veel spelers liever niet in actie. Opladen en trainen voor één van de vier belangrijkste toernooien van het jaar staat op het programma.

Kiki Bertens en Robin Haase en bijna alle Nederlandse dubbelspecialisten zien we daarom deze week niet op de tour. Wie wel de wedstrijdbaan op stappen lees je in onderstaand overzicht, dat je brengt naar Parijs, Nürnberg, Lyon en Jeruzalem.

Wie speelt waar? Oranjespelers al in actie op Roland Garros

Thiemo de Bakker

Kwalificaties Roland Garros
Het tweede grandslamtoernooi van het jaar start volgende week. Kiki Bertens zal als nummer vier van de plaatsingslijst een beschermde status krijgen bij de loting voor Roland Garros. Robin Haase is de enige deelnemer in het mannentoernooi.

Thiemo de Bakker en Tallon Griekspoor probeerden deze week een plaatsje in het hoofdtoernooi te bemachtigen van het gravel grandslam in de Franse hoofdstad. Hiervoor moesten ze drie rondes overleven in het kwalificatietoernooi. De Bakker stond bovenin het speelschema en opende dinsdag zijn jacht met een overwinning op de Japanner Yasutaka Uchiyama, maar een ronde later was Go Soeda te sterk. Griekspoor moest in de eerste ronde al het onderspit delven tegen Roberto Quiroz uit Ecuador.

Arantxa Rus, Lesley Kerkhove, Bibiane Schoofs en Richel Hogenkamp waren ook naar Parijs afgereisd. De loting koppelde Schoofs aan de als vijfde geplaatste Heather Watson, terwijl Rus diende af te rekenen met Sofya Zhuk en Kerkhove met Kathinka Von Deichmann. Het Nederlandse trio faalde echter en kon na één ronde hun koffers pakken. Hogenkamp bevond zich onderin het speelschema en won in de openingsronde van de Poolse Magdalena Frech. In de tweede ronde wees Nao Hibino de Doetinchemse met 6-1 6-2 terug.

Alle wedstrijden uit het kwalificatietoernooi van Roland Garros zijn live te bekijken via de Eurosport Player.

Hier vind je de speelschema’s en uitslagen van het Franse grandslamtoernooi.

Wie speelt waar? Oranjespelers al in actie op Roland Garros 3

Quirine Lemoine

Op de tour
Quirine Lemoine had zich in Duitsland geplaatst voor het WTA-toernooi van Nürnberg. De mondiale nummer 227 plaatste zich via de kwalificaties voor de Nürnberger Versicherungs Cup 2019. Het toernooi dat Kiki Bertens in 2016 en 2017 op haar naam wist te schrijven. Een ronde winnen in het hoofdschema zat er niet in voor Lemoine. De Roemeense Laura Iona Andrei was met duidelijke cijfers (6-1 6-3) te sterk.

Meer informatie over de Nürnberger Versicherungs Cup 2019 kun je hier bekijken.

Matwé Middelkoop was de enige dubbelspeler die deze week op het hoogste niveau in actie kwam. De 35-jarige Bredanaar vormde bij het Franse ATP 250-toernooi genaamd Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes Lyon een duo met thuisspeler Tim Pruetz.

Meer informatie en uitslagen over dit ATP-toernooi in Lyon is hier te bekijken.

Op de ATP Challenger Tour zagen we Scott Griekspoor in het speelschema van het Jeruzalem Volvo Open staan. Griekspoor is bij dit challengertoernooi als achtste geplaatst en had een bye in de eerste ronde. Hij reikte uiteindelijk tot ronde drie.

Meer informatie over deze challenger vind je hier.

Alle wedstrijden op de ATP Challenger Tour worden via deze livestream uitgezonden.

Blijf op de hoogte van de resultaten van onze landgenoten en volg ons twitteraccount!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z