Nieuws

Wie speelt waar? Roadtrip door Europa

Als we deze week de top van de Nederlandse ranglijst live in actie willen zien dan hebben we een mooie roadtrip door Europa voor de boeg.

Startend vanaf het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen gaan we via Antwerpen naar Luxemburg om vervolgens koers te zetten richting het Duitse Ismaning om daarna door te reizen naar Stockholm om vandaar de oversteek naar Moskou te maken en vervolgens onder de Spaanse zon in Sevilla bij te komen van de bijna 9.000 afgelegde kilometers.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon Tennis.nl raadplegen om op de hoogte te blijven van de prestaties van Kiki en co. Een overzicht.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

In Moskou wordt deze week het laatste WTA-toernooi van de reguliere kalender georganiseerd. In de Russische hoofdstad liggen nog belangrijke punten voor de WTA Finals klaar. Alleen de beste acht speelsters van het seizoen worden voor het prestigieuze eindejaarstoernooi van de WTA uitgenodigd.

Op dit moment staat Kiki Bertens op plaats negen van de jaarranglijst. Om nummer acht Serena Williams voorbij te gaan moet ze bij de VTB Kremlin Cup waarschijnlijk de finale bereiken. Bertens heeft als tweede reekshoofd een bye in de openingsronde.

Bertens moet wel Belinda Bencic deze week achter zich zien te houden. De Zwitserse is de huidige nummer tien in de Race to Shenzhen. Een directe confrontatie in de halve finale tussen de twee behoort deze week tot de mogelijkheden.

Meer informatie, planning en uitslagen van de VTB Kremlin Cup vind je hier.

De wedstrijden worden live uitgezonden door FOX Sports.

Bibiane Schoofs

Bibiane Schoofs

In Luxemburg probeerden Richel Hogenkamp, Bibiane Schoofs en Lesley Pattinama-Kerkhove zich via de kwalificaties naar het hoofdschema van de BNP Paribas Luxembourg Open te slaan. Helaas was er geen succes voor het trio.

In het dubbelspel van het WTA-toernooi komen Schoofs en Pattinama-Kerkhove wel in actie. Het duo treft in de eerste ronde Ysaline Bonaventure en Laura Siegemund.

Meer informatie, planning en uitslagen van de BNP Paribas Luxembourg Open vind je hier.

Arantxa Rus is deze week de topseed van de Copa Nadia in Sevilla. Het Spaanse 25.000 dollartoernooi wordt in de buitenlucht op gravel gehouden.

Meer informatie over dit ITF-toernooi vind je hier.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

In het enkelspel bij de mannen zien we vooral veel Nederlandse actie in het challengertoernooi van Ismaning. Bij de Wolffkran Open in het zuiden van Duitsland staan Robin Haase, Tallon Griekspoor, Jelle Sels en Botic van de Zandschulp in het schema.

Haase is het tweede reekshoofd en heeft net als nummer vier van de plaatsing Griekspoor een bye in de eerste ronde. Sels start het toernooi tegen de Brit Evan Hoyt, terwijl Van de Zandschulp Luca Vanni treft. Bij winst op de Italiaan spelen Van de Zandschulp en Griekspoor in de tweede ronde tegen elkaar.

Griekspoor en Van de Zandschulp staan deze week sowieso met elkaar op één baan, want in het dubbelspel nemen zij het samen op tegen Ramkumer Ramanathan en David Vega Hernandez.

Meer informatie, planning en uitslagen van de Wolffkran Open vind je hier.

Alle wedstrijden op de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.

Jean-Julien Rojer

Jean-Julien Rojer

De Nederlandse dubbelspecialisten zijn deze week verspreid over drie ATP-toernooien.

Het duo Rojer/Tecau is als eerste geplaatst bij de Intrum Stockholm Open. Nicholas Monroe en Sam Qerrey zijn de tegenstanders in de openingsronde.

Wesley Koolhof vormt deze week een team met de sterke Fransman Fabrice Martin. Het als vierde geplaatste koppel treft Luke Bambridge en Ben McLachlan in de eerste ronde.

Meer informatie over dit ATP-toernooi vind je hier.

Matwé Middelkoop doet mee aan de VTB Kremlin Cup in Moskou. Samen met Marcelo Demoliner is hij als vierde geplaatst en neemt het in de openingsronde op tegen Cristian Garin en John-Patrick Smith.

Meer informatie over dit ATP-toernooi vind je hier.

Sander Arends en David Pel, die afgelopen zondag de finale in Mouilleron-le-Captif speelden, staan in de eerste ronde van de European Open in Antwerpen tegenover Soonwoo Kwon en Cameron Norrie.

Meer informatie over dit ATP-toernooi vind je hier.

Dit was het overzicht van deze week. Volg Tennis.nl ook op Twitter en blijf op de hoogte van de resultaten van onze landgenoten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z