Nieuws

Wie speelt waar? Van Alpen tot Amerika

Het Amerikaanse hardcourtseizoen staat op het punt van beginnen. Terwijl Kiki Bertens en Robin Haase de reis maken over de Atlantische Oceaan zoeken een aantal andere landgenoten de wedstrijdbanen verspreid over het Europese continent op.

Richel Hogenkamp

Richel Hogenkamp

Richel Hogenkamp en Bibiane Schoofs konden samen de auto pakken richting Karlsruhe. Zij nemen deze week deel aan een WTA Challenger in de stad die ook wel de ‘Residentie van het recht’ wordt genoemd.

Bij de Liqui Moly Open is Hogenkamp in de openingsronde gekoppeld aan Tereza Mrdeza en neemt Schoofs het in de eerste ronde op tegen wildcardspeelster Katharina Hogbarski.

In het dubbelspel vormt Schoofs een duo met Sabine Lisicki. Eva Wacanno komt samen met Mrdeza de baan op in Duitsland.

Meer informatie over de Liqui Moly Open in Karlsruhe vind je hier.

Jean-Julien Rojer en Horia Tecau

Jean-Julien Rojer en Horia Tecau

Op het hoogste ATP-niveau komen deze week alleen dubbelaars in actie.

Jean-Julien Rojer en zijn vaste maat Horia Tecau zijn in Washington neergestreken voor het ATP 500-toernooi. Bij de Citi Open treffen zij de als vierde geplaatsten Mate Pavic en Bruno Soares. Andy en Jamie Murray komen ook zij aan zij de baan op in de Amerikaanse hoofdstad.

Meer informatie over de Citi Open vind je hier.

Het ATP 250-toernooi van Kitbuhel werd in 2011 en 2012 gewonnen door Robin Haase. De Nederlandse nummer één staat dit jaar niet op de deelnemerslijst in de Alpen. Matwé Middelkoop is de enige landgenoot die bij de Generali Open in actie komt. Aan de zijde van Roman Jebavy, die vorig jaar de titel samen met Andres Molteni won, is hij als derde geplaatst in het dubbeltoernooi.

Middelkoop won het Oostenrijkse dubbeltoernooi in 2016 samen met Wesley Koolhof.

Meer informatie over de Generali Open vind je hier.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

Veel Nederlanders zien we in Spanje de baan op komen deze week. Bij het challengertoernooi met de bijzondere naam: Open Castilla y Leon Villa de el Espinar is Tallon Griekspoor als tweede geplaatst en start daardoor in de tweede ronde. Zijn broer Scott is als 12de ingeschaald en mag ook de eerste ronde overslaan op het Spaanse hardcourt.

Botic van de Zandschulp begint wel in de ronde van 64 en treft de Duitser Tobias Simon.

Sander Arends en David Pel, die vorige week de Tampere Open op hun naam schreven, zijn de topseeds in het dubbelspel.

Meer informatie over deze challenger vind je hier.

Tim van Rijthoven staat in het schema van de Kentucky Bank Tennis Championship. In Lexington in de Verenigde Staten is hij in de openingsronde gekoppeld aan Nicolas Moreno de Alboran, die met een wildcard in het hoofdschema mag aantreden.

Meer informatie over deze challenger vind je hier.

Alle wedstrijden zijn via deze livestream te bekijken.

Voor de derde week op rij is Nederland host van een internationaal senioren toernooi. Deze week komen vanaf dinsdag de 35 plussers in actie op de banen van ZTC Shot in Zeist voor de International Shot Seniors Open.

Meer informatie over dit Grade 2 toernooi vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z