Nieuws

Wie speelt waar? Van Big Apple tot Haren

Bijna alle ogen zijn de komende twee weken gericht op New York. Bij de US Open staan acht landgenoten in het hoofdtoernooi. Echter wordt deze week ook met een schuin oog de challenger in Mallorca in de gaten gehouden.

Op de Rafael Nadal Open komt, naast Tim van Rijthoven en Botic van de Zandschulp, Andy Murray in het enkelspel in actie.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Voor Kiki Bertens en Robin Haase staat er bij het laatste grandslamtoernooi van het seizoen behoorlijk wat op het spel. De als zevende geplaatste Bertens heeft vooralsnog een goed jaar op de WTA Tour, maar ze is nog niet tevreden over haar prestaties op de grandslams, met het bereiken van twee keer de tweede ronde en een keer een derde ronde.

De jacht van Bertens naar een goed resultaat op het Amerikaanse hardcourt start dinsdag tegen Paula Badosa. De Spaanse lucky loser is de nummer 91 van de wereld en werd onlangs bij het WTA-toernooi van Palermo verslagen door Bertens.

Haase heeft op Flushing Meadows een goed resultaat nodig om zijn vrije val op de wereldranglijst te doen omkeren. Waar de Hagenaar vorig jaar als mondiale nummer 49 de tweede ronde bereikte, staat hij nu bijna honderd plaatsen lager op de ranking. Diego Schwartzman is zijn tegenstander in de openingsronde. De Argentijn is als twintigste geplaatst.

Richel Hogenkamp heeft zich knap via de kwalificaties naar het hoofdschema geslagen. De Doetinchemse is in de eerste ronde gekoppeld aan Donna Vekic. De 23-jarige Kroatische is als 23ste geplaatst.

Robin Haase en Wesley Koolhof

Robin Haase en Wesley Koolhof

In het dubbelspel springt de eerste rondepartij van Wesley Koolhof en Robin Haase tegen Matwé Middelkoop en Roman Jebavy in het oog. Jean-Julien Rojer en Horia Tecau zijn als vijfde geplaatst en treffen het Franse duo Chardy/Martins.

Demi Schuurs en Anna-Lena Groenefeld hebben in aanloop naar de US Open aangetoond dat ze een koppel zijn om rekening mee te houden. Al werden de finales in Toronto en Cincinnati verloren, steekt het als vijfde geplaatste duo wel in goede vorm.

Meer informatie, planning en uitslagen van het Amerikaanse grandslam vind je hier.

De US Open wordt dagelijks vanaf 17.00 uur Nederlandse tijd live uitgezonden door Eurosport en de Eurosport Player.

Tim van Rijthoven

Tim van Rijthoven

Op het Spaanse (vakantie)eiland Mallorca komen Botic van de Zandschulp en Tim van Rijthoven deze week in actie tijdens de Rafael Nadal Open. Op de hardcourtbanen van de academy van de Spaanse tennisser in Manacor wordt een challengertoernooi georganiseerd, waar ook Andy Murray in het speelschema staat.

De Brit is op de weg terug na een ingrijpende heupoperatie en probeert op een niveau net onder de ATP Tour zijn wedstrijdritme terug te vinden.

In het dubbelspel zijn Sander Arends en David Pel de topfavorieten.

Meer informatie over de Rafael Nadal Open vind je hier.
De wedstrijden zijn te bekijken via deze livestream.

Op een andere vakantiebestemming wordt door Jelle Sels hard gewerkt. Het challengertoernooi van Como in Italië is het werkveld voor Sels deze week. Bij de Citta Di Como neemt hij het in de eerste ronde op tegen Julian Lenz uit Duitsland.

Meer informatie over de challenger in Como vind je hier.
De wedstrijden zijn te bekijken via deze livestream.

Zo’n 70 kilometer ten oosten van Como staat Arantxa Rus op de lijst van het ITF-toernooi van Bagnatica. In het 25.000 dollar evenement staat Rus als topseed ingeschreven.

Meer informatie over dit ITF-toernooi vind je hier.

Stephanie Visscher

Stephanie Visscher
Foto: Jan Pieter Schade

In eigen land vindt deze week de SportStroom World Tennis Tour Haren 2019 plaats. Onder de rook van Groningen wordt dit 15.000 dollar-toernooi voor zowel mannen als vrouwen georganiseerd.

Het ITF-toernooi is de laatste van een reeks van vier in Nederland. Na Alkmaar, Den Haag en Oldenzaal verzamelen de mannen in Haren naast de felbegeerde punten voor de wereldranglijst ook punten voor de Red Bull Next Gen-ranking. De top3 van de ranglijst aangevuld met een wildcardspeler (toegewezen door de KNLTB) zullen op 27 september de National Final spelen voor de Markthal in Rotterdam. Zij strijden om een prijzenpot van € 2.500,- én een wildcard voor de Red Bull Next Gen Open Final in Milaan.

Een voorbeschouwing op de SportStroom World Tennis Tour Haren 2019 vind je hier.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z