Nieuws

Wie speelt waar? Van Bratislava tot Nederlands onderonsje in Knoxville

De toernooien op de WTA – en ATP Tour drogen langzaam op. Op het hoogste niveau wordt deze week de Next Gen Finals gehouden. In Milaan vindt het toernooi voor de beste spelers onder de 21 jaar plaats zonder Nederlanders. Voor de grote ATP Finals in Londen volgende week heeft Jean-Julien Rojer zich voor het dubbelspel geplaatst.

Deze week komt een handjevol landgenoten in actie bij verschillende challengers en ITF-toernooien. Een overzicht.

Jelle Sels

Jelle Sels

Bij de Knoxville Challenger in de gelijknamige plaats in de staat Tennessee heeft de loting bepaald dat Jelle Sels en Gijs Brouwer het onderling moeten uitvechten wie zich plaatst voor de tweede ronde in het enkelspel. De winnaar van dit treffen mag het vervolgens opnemen tegen tweede reekshoofd Brayden Schnur. De Canadees is de mondiale nummer 99.

In het dubbelspel heeft Sem Verbeek een plaatsje in het hoofdtoernooi bemachtigd. Aan de zijde van Bradley Klahn neemt hij het op tegen Jackson Withrow en Treat Huey.

Meer informatie over de Knoxville Challenger vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.

Tim van Rijthoven heeft al de tweede ronde bereikt van de challenger in Kobe. Hij versloeg de Portugees Goncalo Oliveira in Japan met 6-1 6-4.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Matwé Middelkoop

Matwé Middelkoop

Dubbelspecialisten Matwé Middelkoop, Sander Arends en David Pel zijn in Slowakije neergestreken. In Bratislava is Middelkoop samen met zijn partner Aisam-Ul-Haq Qureshi als eerste geplaatst bij de Peugeot Slovak Open. De toernooifavorieten spelen in de eerste ronde tegen Jamie Cerretani en Tristan-Samual Weissborn.

Het duo Arends/Pel speelt in de openingsronde van het sterk bezette challengertoernooi tegen de Monegasken Romain Arneodo en Hugo Nys.

Meer informatie over de Peugeot Slovak Open vind je hier.

Mark Vervoort neemt in Montevideo deel aan de Uruguay Open. Samen met Jaume Munar komt hij in de eerste ronde in actie tegen Miguel Angel Reyes-Varela en Fernando Romboli.

Meer informatie over de Uruguay Open vind je hier.

Bibiane Schoofs

Bibiane Schoofs

Bij de top van de Nederlandse vrouwen verschijnen Bibiane Schoofs en Lesley Pattinama-Kerkhove op de baan.

Schoofs is in Shenzhen voor een groot ITF-toernooi. Bij de Shenzhen Longhua Open komen vier top100-speelsters in actie. Het toernooi heeft een totale prijzenpot van 100.000 dollar. In de openingsronde is de Chinese wildcardspeelsters Ying Zhang de tegenstandster van Schoofs.

Meer informatie over dit ITF-toernooi vind je hier.

In Thailand is Pattinama-Kerkhove voor een kleiner ITF-toernooi. De Zeeuwse is als derde geplaatst en is in de eerste ronde gekoppeld aan Momoko Kobori uit Japan. In Hua Hin is de prijzenpot gevuld met 25.000 dollar.

Meer informatie over dit ITF-toernooi vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z