Nieuws

Wie speelt waar? Van China tot Cassis

De tweede week van de US Open is aangebroken. Helaas zonder Nederlandse inbreng in het enkelspel. Robin Haase en Richel Hogenkamp kwamen niet door hun openingspartij en Kiki Bertens strandde in de derde ronde. In het dubbelspel strijden nog wel landgenoten mee in New York. Ook begint in de Big Apple deze week het rolstoeltoernooi.

Robin Haase en Wesley Koolhof

Robin Haase en Wesley Koolhof

Wesley Koolhof en Robin Haase zijn inmiddels doorgedrongen tot de derde ronde van het mannendubbelspel op Flushing Meadows. Het als 13de ingeschaalde duo wacht een zware klus om de kwartfinale te bereiken. Koolhof en Haase treffen namelijk Robert Farah en Juan Sebastian Cabal aan de andere kant van het net. Het Colombiaanse koppel is winnaar van het laatst gespeelde grandslam (Wimbledon) en voert de plaatsingslijst in New York aan.

Koolhof strijdt naast het mannendubbelspel ook nog mee in het mixdubbel. Aan de zijde van Kveta Peschke neemt hij het in de kwartfinale op tegen het als eerste geplaatste duo Chan/Venus.

Demi Schuurs werd verrassend snel in het vrouwendubbel uitgeschakeld, maar staat met Henri Kontinen wel in de kwartfinale van het gemengddubbelspel. Tegen wie zij strijden om een plek bij de laatste vier is nog niet bekend. Flipkens/Roger-Vaselin en Stosur/Ram kruisen eerst nog de degens.

Donderdag 5 september start ook het rolstoeltennistoernooi. Regerend US Openkampioene Diede de Groot en Wimbledonkampioene Aniek van Koot zullen samen met Marjolein Buis Nederland vertegenwoordigen.

Meer informatie over de US Open vind je hier.
De wedstrijden worden live uitgezonden via Eurosport en de Eurosport Player.

Rosalie van der Hoek

Rosalie van der Hoek

Op ruim een uur rijden van het USTA Billie Jean King National Tennis Center vindt deze week een WTA Challenger plaats in New Haven. Dit kleine, maar sterk bezette, WTA-toernooi is populair bij speelsters die de tweede week van de US Open niet hebben gehaald. In het schema van het dubbelspel zien we Rosalie van der Hoek staan. Samen met Vladica Babic komt zij in actie.

Meer informatie over dit WTA 125k toernooi vind je hier.

Buiten Europa kwam ook Igor Sijsling in actie. De Amsterdammer is neergestreken in het oosten van China voor de challenger van Jinan. Hij was echter in de openingsronde van de 2019 Jinan Open niet opgewassen tegen de Portugees Gonzalo Oliveira. Sijsling ging met 6-3 6-2 onderuit.

Meer informatie over dit Chinese challengertoernooi vind je hier.

Sem Verbeek

Sem Verbeek

Binnen Europa staat Sem Verbeek in het hoofdschema van de Franse challenger in Cassis. Verbeek treft in de eerste ronde Viktor Durasovic uit Noorwegen. Jo-Wilfried Tsonga is de grote ster van dit challengertoernooi. De Fransman is als eerste geplaatst bij zijn thuistoernooi.

Sander Arends en David Pel voeren het speelschema in het dubbelspel aan. De kersverse winnaars van de dubbeltitel bij de Rafael Nadal Open starten hun nieuwe titeljacht tegen het koppel Eriksson/Popko. Verbeek dubbelt samen met Andre Goransson. Zij treffen Andrea Arnaboldi en Luca Margazoli.

Meer informatie over dit challengertoernooi vind je hier.

In het dubbelspel van de challenger in Genova is Matwé Middelkoop als eerste geplaatst. Hij vormt deze week een team met de Slowaak Igor Zelenay. De toernooifavorieten op het Italiaanse gravel nemen het in de openingsronde van de AON Open Challenger op tegen Fabrice Neis en David Vega Hernandez.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.

Italiaans gravel is ook waar Richel Hogenkamp deze week op acteert. De Doetinchemse, die vorige week op de US Open via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikte, is bij het ITF-toernooi van Triëst als eerste geplaatst.

Meer informatie over de Settima edizione CMG Tennis Cup vind je hier.

Arantxa Rus voert het speelschema van het ITF-toernooi in Marbella aan. Aan de Spaanse Zuidkust is Rus de titelfavoriete bij de Marbella Intecracy ITF Cup.

Meer informatie over dit Spaanse ITF-toernooi vind je hier.

Volg ook ons Twitter-account om op de hoogte te blijven van de uitslagen van onze landgenoten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z