Nieuws

Wie speelt waar? Van Chinese wereldsteden tot Bosnische bergen

Het is deze week een waslijst met locaties waar onze landgenoten de wedstrijdbaan op stappen. Kiki Bertens start haar Azië tour bij een compleet nieuw evenement in Zhengzhou, terwijl Robin Haase aan het verbeteren van zijn ranking begint in Bosnië en Herzegovina.

Bijna de gehele top van het Nederlands tennis komt in actie. Tijd dus voor het wekelijkse overzicht.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Zonder Raemon Sluiter is Bertens afgereisd naar het oosten van China voor het premier-toernooi van Zhengzhou. Tijdens de zogenoemde Asian Swing laat de Nederlandse nummer één zich bijstaan door Elise Tamaela.

Bertens is als derde geplaatst bij het Zhengzhou Open en heeft daardoor een bye in de eerste ronde. De tegenstandster van Bertens komt uit het duel tussen Lesley Pattinama Kerkhove, die zich via de kwalificaties plaatste voor het hoofdtoernooi, en Ajla Tomljanovic.

Bibiane Schoofs had het geluk om als laatste direct te worden toegelaten in het hoofdschema. De mondiale nummer 156 neemt het in de eerste ronde op tegen Saisai Zheng.

In het dubbelspel vormen Pattinama Kerkhove en Schoofs een team. Het duo treft het als tweede geplaatste Chinese koppel Duan/Zheng.

Meer informatie over de Zhengzhou Open vind je hier.

De wedstrijden worden in de ochtend (Nederlandse tijd) live uitgezonden door Fox Sports.

Rosalie van der Hoek

Rosalie van der Hoek

Zo’n negenhonderd kilometer zuidelijker speelt Rosalie van der Hoek de 2019 Jiangxi Open. De dubbelspeelster komt aan de zijde van Beatrice Gumulya in actie bij het WTA-toernooi van Nanchang. Het duo treft in de eerste ronde Shuai Peng en Shuai Zhang. Het als tweede geplaatste Chinese koppel speelt een thuiswedstrijd.

Meer informatie over de 2019 Jiangxi Open vind je hier.

Arantxa Rus blijft de 25.000 dollar toernooien op de ITF Tour trouw. Ze won dit jaar reeds zes toernooien in deze categorie en is deze week de toernooifavoriete in het Italiaanse Santa Margherita di Pula, waar op gravel wordt gespeeld.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

In Israël stapt Quirine Lemoine deze week de wedstrijdbaan op. Op het hardcourt van het ITF-toernooi in Meitar om precies te zijn.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Robin Haase

Robin Haase

Robin Haase is de afgelopen maanden flink gezakt op de wereldranglijst. De voormalige nummer 33 is op dit moment terug te vinden op plek 156. Om zijn ranking op te krikken heeft de Nederlandse nummer één besloten zich minder op het dubbelspel te richten en via de challengertoernooien punten te vergaren voor de enkelspelranglijst.

De Srpska Open in Banja Luka is het eerste evenement in zijn route terug naar de top100. Tussen de bergen in Bosnië en Herzegovina voert Haase het deelnemersveld aan en heeft, net als nummer zeven de plaatsingslijst Tallon Griekspoor, een bye in de openingsronde.

Jelle Sels moet wel in de eerste ronde in actie komen. De Braziliaan Guilherme Clezar is daarin zijn opponent. Griekspoor en Sels dubbelen samen en treffen Zdenek Kolar en Nino Serdarusic.

Meer informatie over de Srpska Open vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.

Drie landgenoten komen in actie in Istanbul. Op het hardcourt van de American Express Istanbul challenger heeft Botic van de Zandschulp zijn eerste rondepartij met 6-3 6-2 al gewonnen van Artem Dubrivnyy. In de volgende ronde treft hij de als zevende geplaatste Maxime Janvier uit Frankrijk.

Dubbelspecialisten Sander Arends en David Pel zijn de eerste reekshoofden in het dubbeltoernooi. Zij openen hun titeljacht tegen Marek Gengel en Lukas Rosol.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Nederlandse dubbelactie zien we ook bij een challengertoernooi in Polen. Matwé Middelkoop is samen met Hans Podlipnik-Castillo als eerste geplaatst bij de Pekao Szczecin Open. Thuispelers Karol Drzewiecki en Maciej Smola zijn hun tegenstanders.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Mark Vervoort dubbelt met Mario Vilella-Martinez bij het challengertoernooi in Sevilla. Op het Spaanse gravel nemen zij het op tegen Javier Barranco Cosano en Alexander Merino

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

We eindigen dit overzicht waar we begonnen: in China.

In Shanghai heeft Igor Sijsling, na het verlies van de openingsset in de eerste ronde van het Chinese challengertoernooi tegen Di Wu, de handdoek moeten werpen. Miliaan Niesten heeft zijn protected ranking gebruikt om een plaatsje af te dwingen in het hoofdschema en speelt tegen de Japanner Makoto Ochi.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z