Nieuws

Wie speelt waar? Van Grand Slam tot Eredivisie

In de tweede week van een Grand Slamtoernooi start traditiegetrouw het rolstoeltennistoernooi. Zo ook op Roland Garros waar van donderdag 6 juni tot en met zaterdag 8 juni de ‘rollers’ in actie komen.

Voor Nederland zijn Diede de Groot, Aniek van Koot en Marjolein Buis de speelsters onder de acht deelnemende vrouwen.

De Groot is de nummer één van de wereld en is gebrand om de titel op Roland Garros dit jaar te veroveren. Vorig jaar was ze in de finale niet opgewassen tegen Yui Kamiji. De Japanse zegevierde ondanks verlies van de eerste set.

Van Koot is als nummer drie van de wereld één van de outsiders samen met mondiale nummer zeven Buis.

Voor meer informatie over Roland Garros en het rolstoeltennistoernooi klik je hier.

De wedstrijden zijn live te bekijken via de Eurosport Player.

Wie speelt waar? Van Grand Slam tot Eredivisie 4

Op het hoogste niveau van de ATP- en WTA Tour zijn deze week geen evenementen. Een niveau lager, op de ATP Challenger Tour en en WTA 125k Tour, komen Thiemo de Bakker, Tallon Griekspoor en Bibiane Schoofs in actie.

De Bakker neemt deel aan het sterk bezette challengertoernooi van Prostejov. Bij het graveltoernooi in het oosten van Tsjechië is De Bakker als 12de geplaatst. Door zijn geplaatste status heeft de Nederlandse nummer drie een bye in de eerste ronde. In het schema zien we verder drie top100-spelers staan. Casper Ruud (ATP-63), Albert Ramos-Vinalos (ATP-87) en Pablo Andujar (ATP-93) zijn na hun uitschakeling op Roland Garros doorgereisd naar Prostejov.

Meer informatie over de Moneta Czech Open lees je hier.

Poznan is de locatie waar Griekspoor deze week zijn punten voor de wereldranglijst probeert te verdienen. Het schema van de Poolse challenger wordt aangevoerd door de mondiale nummer 44 Hubert Hurkacz. De Pool krijgt als top100-speler gezelschap van de Spanjaard Roberto Carballes Baena. Griekspoor zit bovenin het schema en treft in de openingsronde thuisspeler Daniel Mihalski, die met een wildcard is toegelaten.

Meer informatie over de Poznan Open lees je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn hier via een livestream te bekijken.

Bibiane Schoofs is in Kroatië voor de Croatia Bol Open. Een WTA 125k evenement in Bol dat op dinsdag begint.

Voor meer informatie over de Croatia Bol Open klik je hier.

Richel Hogenkamp is in Italië voor het ITF-toernooi van Brescia. Vlakbij het Gardameer op tennisclub Tennis Forza e Costanza wordt deze week de Internazionali Femminili di Brescia gehouden.

Meer informatie over dit ITF-toernooi vind je hier.

Wie speelt waar? Van Grand Slam tot Eredivisie 3

Tallon Griekspoor
Foto: Jan Pieter Schade

Veel vaderlandse toppers zijn deze week te bewonderen in de Eredivisie Gemengd competitie. Dinsdag en donderdag worden speelronde 6 en 7 in de reguliere competitie afgewerkt.

In het weekend vinden de play-offs plaats voor het landskampioenschap. Op de banen van TC Zandvoort nemen de vier hoogstgeplaatste teams na zeven speelrondes het op zaterdag 8 en zondag 9 juni tegen elkaar op.

Meer informatie over de Eredivisie Gemengd, zoals speelschema, uitslagen en nabeschouwingen, zijn te vinden op de speciale Eredivisie pagina.

Blijf op de hoogte van de resultaten van onze landgenoten en volg ons twitteraccount!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z