Nieuws

Wie speelt waar? Van gras in Halle tot gravel in Blois

Gedurende de eerste week van het grasseizoen stond Rosmalen in de internationale spotlight. Na het zure verlies van Kiki Bertens in de finale van Libéma Open reist het circus verder Europa door.

Bertens benut deze week om te herstellen van haar intensieve periode op het Autotron, maar er komen voldoende andere landgenoten de komende dagen wel de baan op. Een overzicht.

Wie speelt waar? Van gras in Halle tot gravel in Blois

De Nederlandse mannen die op de ATP Tour hun punten bij elkaar spelen, komen deze week in actie in Halle. Bij het Noventi Open, waar ook Roger Federer aan de start verschijnt, werd Robin Haase in de eerste ronde van het enkelspel gekoppeld aan Alexander Zverev. De nummer twee van de plaatsingslijst was met 6-4 7-5 een maatje te groot voor de Hagenaar.

In het dubbelspel vormde Haase een duo met Frederik Nielsen, maar strandde ook in de openingsronde. Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop zijn voor dit ATP 500-toernooi in het midden van Duitsland voor even herenigd. Jean-Julien Rojer, die vorige week aan de zijde van Haase acteerde, heeft voor deze week een speler in bloedvorm gestrikt. Matteo Berrittini won afgelopen zondag de enkelspeltitel bij het toernooi van Stuttgart. Hij deed dat zelfs zonder ook maar één keer zijn servicegame af te staan en zal vol vertrouwen over de Autobahn naar Halle zijn gereden.

Meer informatie over dit ATP-toernooi vind je hier.

De wedstrijden in het enkelspel worden live uitgezonden door Fox Sports.

Omdat Bertens deze week geen toernooideelname heeft staan, is Demi Schuurs de enige speelster die op het hoogste niveau in actie komt. De dubbelspecialiste vormt samen met Anna-Lena Groenefeld het als vierde geplaatste team bij de Nature Valley Classic. Dit WTA-toernooi wordt gehouden op de grasbanen van Birmingham.

Meer informatie over de Nature Valley Classic vind je hier.

Wie speelt waar? Van gras in Halle tot gravel in Blois 2

Op de ATP Challenger Tour kent het toernooi van Blois veel Nederlanders in het speelschema, onder wie zelfs een titelverdediger.

Scott Griekspoor was vorig jaar de beste bij het Franse graveltoernooi. Hij versloeg in de eindstrijd wereldster in wording Felix Auger-Aliassime, die nu furore maakt op het hoogste niveau. De tweede ronde werd dit jaar het eindstation voor Griekspoor. De titelverdediger was niet opgewassen tegen Tristan Lamasine.

Jelle Sels, Tim van Rijthoven en Botic van de Zandschulp zijn ook neergestreken in het midden van Frankrijk. Alle Nederlanders starten in de eerste ronde van het Internationaux de Tennis de Blois en zullen om de titel in Nederlandse handen te houden zes wedstrijden moeten zien te winnen. Sels kwam inmiddels niet voorbij de eerste ronde. Thuisspeler Alexandre Muller was met 3-6 6-4 6-3 te sterk.

Meer informatie over dit evenement vind je hier.

De wedstrijden van dit challengertoernooi zijn hier via een livestream te volgen.

Bibiane Schoofs is na haar verloren dubbelfinale in Rosmalen doorgereisd naar Groot-Brittannië. Bij het ITF-toernooi in Ilkley staat ze in het hoofdtoernooi. Dubbelmaatje tijdens Libéma Open Lesley Kerkhove plaatste zich via de kwalificaties voor het hoofdschema

Meer informatie over de Ilkley Trophy vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z