Nieuws

Wie speelt waar? Van grauwe industriestad tot schitterende kustplaatsen

Deze week komen op het hoogste niveau geen Nederlandse spelers in het enkelspel in actie. Lesley Kerkhove en Bibiane Schoofs probeerden zich wel te kwalificeren voor het WTA-toernooi van Rabat, maar strandden respectievelijk in de eerste en tweede kwalificatieronde.

Kiki Bertens speelde afgelopen zaterdag nog de halve finale van het Premier-toernooi in Stuttgart en bereidt zich deze week voor op de twee grote WTA-evenementen in Madrid en Rome, die vanaf volgende week achterelkaar in de planning staan.

Wie speelt waar? Van grauwe industriestad tot schitterende kustplaatsen 1

Tallon Griekspoor

Enkelspel
Een treetje onder het ATP- en WTA-niveau zien we wel landgenoten in het enkelspel in actie deze week. Tallon Griekspoor, Thiemo de Bakker en Jelle Sels zijn allen naar Tsjechië getogen voor het challengertoernooi van Ostrava.

In het industriestadje in het noorden van Tsjechië plaatste Nederland zich in februari voor de finaleweek van de Davis Cup, door het thuisland te verslaan. Ook nu zijn onze landgenoten op zoek naar succes. Waar eerder dit jaar in de ijshockeyhal een hardcourtbaan werd aangelegd, is nu het gravel van de plaatselijke SC Ostrava plaats van handeling.

Griekspoor is als 11de geplaatst en heeft net als nummer 15 van de plaatsingslijst Thiemo de Bakker een bye in de eerste ronde. Sels moet wel in de openingsronde starten en neemt het op tegen de Slowaak Alex Molcan.

Meer informatie over deze challenger in Ostrava kun je hier vinden. Een livestream van de wedstrijden vanaf het centre court is hier te bekijken.

Scott Griekspoor is nog steeds in Mexico. De Nederlands kampioen staat in het schema van de Puerto Vallarta Open. Dit challengertoernooi aan de westkust beleefde vorig jaar zijn debuut op de tour en werd direct verkozen als ‘beste challenger van 2018’. De hardcourtbanen worden dan ook omgeven door het prachtig blauwe water van de Grote Oceaan en de bergen van Sierra Madre.

Meer informatie over de Puerto Vallarta Open vind je hier. Een livestream van de wedstrijden vanaf het centre court is hier te bekijken.

Quirine Lemoine, Richel Hogenkamp en Arantxa Rus zijn in buurland Duitsland neergestreken. Het drietal komt in actie bij het ITF-toernooi van Wiesbaden. Rus won de afgelopen twee ITF-toernooien in Santa Margherita Di Pula en zal met veel vertrouwen aangekomen zijn bij de Wiesbaden Tennis Open, die op de tennisbanen van TC Bierstadt wordt gehouden.

Meer informatie over de Wiesbaden Tennis Open vind je hier.

 

Wie speelt waar? Van grauwe industriestad tot schitterende kustplaatsen 4

Lesley Kerkhove

Dubbelspel
In het dubbelspel komen deze week wel veel landgenoten op het hoogste niveau in actie. Wesley Koolhof, die bij de afgelopen drie toernooien de finale wist te bereiken (en verloor), is samen met zijn Nieuw-Zeelandse maatje Marcus Daniell als vierde geplaatst bij het ATP 250-toernooi van Estoril.

In Portugal zien we ook Matwé Middelkoop in actie met Ben McLachlan. Het Nederlands/Japanse duo is als tweede geplaatst. Jean-Julien Rojer speelt op het Portugese gravel opvallend genoeg met de Uruguayaan Pablo Cuevas.

Meer informatie, planning en uitslagen van het Millennium Estorial Open vind je hier.

Op de WTA Tour vormen Kerkhove en Schoofs een partnership bij het evenement aan de kust in Rabat. Waar het in het enkelspel niet lukte om zich te plaatsen voor het hoofdschema van dit Marokkaanse graveltoernooi, staan ze als duo wel in het hoofdtoernooi van het evenement met de mooie titel: Grand Prix De Sar La Princesse Lalla Meryem.

Meer informatie, planning en uitslagen van het WTA-toernooi in Rabat vind je hier.

Een naam die je misschien nog niet zo vaak in het hoofdtoernooi op de WTA Tour hebt gezien is die van Eva Wacanno. De speelster uit Weert heeft samen met de Tsjechische Marie Bouzkova een wildcard ontvangen voor het dubbelspel van het WTA-toernooi in Praag.

Meer informatie, planning en uitslagen van het WTA-toernooi in de Tsjechische hoofdstad vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z