Nieuws

Wie speelt waar? Van Linz tot Shanghai

Het is oktober en dat betekent dat de laatste maand van het WTA-seizoen is ingegaan. Met als climax de WTA Finals in Shenzhen. De beste acht speelsters van 2019 plaatsen zich voor dit prestigieuze evenement, dat voor het eerst in China wordt gehouden.

Kiki Bertens bevindt zich, met nog twee toernooiweken te gaan, op plaats negen van de Race to Shenzhen. Een goed resultaat deze week moet haar helpen om voorbij nummer acht Serena Williams te komen.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Bertens is vanuit Peking, waar ze vorige week de halve finale haalde, direct doorgereisd naar Linz. Bij het Oostenrijkse WTA-toernooi nam de Wateringse de wildcard over van de geblesseerde Petra Kvitova. Bertens is het eerste reekshoofd bij de Upper Austria Ladies Linz en treft Misaki Doi in de openingsronde.

Op het hoogste niveau is Bertens de enige Nederlandse speelster die deze week in actie komt. Arantxa Rus sneuvelde in de kwalificaties van het WTA-toernooi in Linz.

Meer informatie over de Upper Austria Ladies Linz vind je hier.

De wedstrijden worden vanaf woensdag uitgezonden door Eurosport.

Bibiane Schoofs, Lesley Kerkhove en Quirine Lemoine zijn in Frankrijk voor de Open Feminin 50. Dit is een 25.000 dollar toernooi in Cherbourg-en-Contentin dat Kerkhove in 2015 al eens wist te winnen. Rus was overigens in 2016 de sterkste op het Franse hardcourt.

Meer informatie over dit ITF-toernooi vind je hier.

Wesley Koolhof

Wesley Koolhof

Op de ATP Tour komen twee landgenoten op het hoogste niveau in actie. Bij de Rolex Shanghai Masters vormt Wesley Koolhof een duo met Stefanos Tsitsipas. Samen nemen zij het in de eerste ronde van het Chinese Masters 1000-toernooi op tegen het als vierde geplaatste koppel Klaasen/Venus.

Jean-Julien Rojer en zijn vertrouwde maatje Horia Tecau zijn de nummers zeven van de plaatsingslijst en zij treffen in de openingsronde Diego Schwartzman en Joao Sousa aan de andere kant van het net.

Meer informatie over de Rolex Shanghai Masters vind je hier.

De enkelspelwedstrijden worden uitgezonden door Fox Sports.

Wie speelt waar? Het is weer Kiki tijd!

Robin Haase

Een trede lager komt Robin Haase in actie bij het sterk bezette challengertoernooi in Mouilleron-le-Captif. Bij de Internationaux de Tennis de Vendee doen maar liefst zes top100-spelers mee.

De ongeplaatste Haase is in de openingsronde gekoppeld aan thuisspeler Maxime Janvier. Aan de zijde van Simone Bolelli neemt hij het in het dubbelspel op tegen Purav Raja en Antonio Sancic.

In het dubbelschema van de Franse challenger staat ook het koppel Arends/Pel. De als eerste geplaatste Belgen Sander Gille en Joran Vliegen zijn de tegenstanders in de eerste ronde. Matwé Middelkoop en Marcelo Demoliner openen hun titeljacht tegen Romain Arneodo en Hugo Nys.

Meer informatie, uitslagen en planning van deze challenger vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.

In het Amerikaanse Fairfield stapt Sem Verbeek de wedstrijdbaan op. Bij het challengertoernooi Northbay Healthcare Men’s Pro Championship is hij samen met Andre Goransson als vierde geplaatst in het dubbelspel. Denis Kudla en Roberto Quiroz zijn de tegenstanders in de openingsronde.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.

Volg Tennis.nl ook op Twitter en blijf op de hoogte van de resultaten van onze landgenoten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z