Nieuws

Wie speelt waar? Van Rosmalen tot Columbus

Na het competitie geweld de afgelopen weken in de Eredivisie Gemengd is het nu weer tijd voor de toernooien. Uiteraard zien we veel oranje spelers op het gras van Rosmalen, maar ook op het Zuid-Europese gravel en Noord-Amerikaanse hardcourt komen landgenoten in actie.

Wie speelt waar? Van Rosmalen tot Columbus 2

Foto: Edwin Verhoef

Als een tennisliefhebber het woord Rosmalen hoort dan denkt hij maar aan één ding: grastennis. De week na Roland Garros moeten de spelers schakelen van het glijden op het gemalen baksteen naar het vlugge voetenwerk op de graszoden. Libéma Open is dé plek waar de Nederlandse toppers de kans krijgen zich te meten met de wereldtop.

Kiki Bertens is wereldtop en de nummer vier van de wereld voert dan ook het deelnemersveld aan van het WTA-toernooi in Brabant. Arantxa Rus en Bibiane Schoofs hebben van de organisatie een wildcard gekregen. De Fed Cupmaatjes nemen het toevalligerwijs ook tegen elkaar op in de eerste ronde van het enige WTA-evenement dat in Nederland plaatsvindt.

Het damesdubbelspeltoernooi van Libéma Open kleurt ook behoorlijk oranje. Bertens vormt samen met Demi Schuurs het als tweede geplaatste koppel. Rus speelt deze week samen met Michaëlla Krajicek en Lesley Kerkhove heeft een samenwerking gesloten met Schoofs.

04-06: Nabeschouwing speeldag 7

Het mannentoernooi wordt aangevoerd door mondiale nummer zes Stefanos Tsitsipas. Robin Haase kwam op basis van zijn ranking direct in het hoofdtoernooi en wordt vergezeld door Thiemo de Bakker. De Westlander wordt middels een wildcard de kans geboden om op het hoogste podium te acteren.

Maar liefst vier dubbelkoppels van de 16 is oranje getint. Het Davis Cup duo Haase en Jean-Julien Rojer staan zij aan zij bij het ATP 250-toernooi. Matwé Middelkoop samen met Sander Arends en Thiemo de Bakker en David Pel zijn de andere compleet Nederlandse koppels. Wesley Koolhof speelt samen met zijn Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell.

Lees hier meer over het gecombineerde ATP- en WTA-toernooi.

Libéma Open wordt elke dag live uitgezonden door ZiggoSport.

Richel Hogenkamp

Richel Hogenkamp

Een niveau lager zien we Richel Hogenkamp in het schema staan bij het ITF-toernooi van Barcelona. De Doetinchemse is als vierde geplaatste bij de 3R. Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona dat op gravel wordt gehouden.

Lees hier meer over dit ITF-toernooi.

Gijs Brouwer is de oceaan overgestoken en komt in Columbus Ohio in actie. Op het Amerikaanse hardcourt staat Brouwer in het schema van de June Columbus Challenger in het noorden van de Verenigde Staten.

Lees hier meer over deze challenger.

Lyon is de werkplaats voor Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven. In de derde stad van Frankrijk doet het tweetal mee aan de Open Sopra Steria de Lyon. Een gravel challengertoernooi dat in 2016 is geboren.

Lees hier meer over deze challenger.

Alle wedstrijden van de challengertour zijn hier via een livestream te bekijken.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z