Nieuws

Wie speelt waar? Van Toscaanse zon tot Chinese smog

Nieuwe week, nieuwe kansen. Kiki Bertens is neergestreken in Wuhan voor het grote WTA-toernooi in de Chinese miljoenenstad. Ze probeert daar haar eerste winstpartij van de Asian Swing binnen te slepen.

Robin Haase is in Florence om daar zijn eerste winstpartij op de ATP Challenger Tour te pakken. Maar er zijn meer landgenoten die deze week in actie komen. Een overzicht van de grootste toernooien.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

We beginnen dit overzicht in het Verre Oosten. Want in deze periode van het jaar worden hier de grootste prijzen verdeeld.

Bertens is bij het Premiertoernooi in Wuhan als zesde geplaatst en start daarom in de tweede ronde. Haar tegenstandster is Bernarda Pera. De Amerikaanse qualifier versloeg haar landgenote en mede-qualifier Jennifer Brady in de openingsronde van het hoofdtoernooi.

Samen met Lesley Pattinama-Kerkhove heeft Bertens zich ook ingeschreven voor het dubbelspel. Het duo heeft van de organisatie een wildcard gekregen en neemt het op tegen het als achtste geplaatste koppel Duan/Kudermetova.

Dubbelspecialiste Demi Schuurs en haar partner Anna-Lena Groenefeld zijn het vierde geplaatste duo in Wuhan. Zij hebben een vrije doortocht naar de tweede ronde.

Het WTA-toernooi van Wuhan wordt live uitgezonden door Fox Sports.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.

Op WTA-niveau zien we Rosalie van der Hoek in het dubbelschema staan van het toernooi in Tashkent. In Oezbekistan neemt Van der Hoek het samen met Naomi Broady op tegen Harriet Dart en Danka Kovinic.

De Tashkent Open wordt uitgezonden door Fox Sports.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.

Jean-Julien Rojer

Jean-Julien Rojer

Bij de mannen wordt er op het hoogste niveau alleen gedubbeld deze week. Jean-Julien Rojer en Horia Tecau zijn als eerste geplaatst bij het ATP 250-toernooi van Zhuhai. De topseeds nemen het in de openingsronde op tegen Nick Kyrgios, die een Australisch duo vormt met Matt Reid.

Matwé Middelkoop en zijn Braziliaanse partner Marcelo Demoliner vinden Cameron Norrie en Albert Ramos-Vinolas in de eerste ronde tegenover zich.

Meer informatie over de Huajin Securities Zhuhai Championships vind je hier.

De wedstrijden zijn live te zien via TennisTV.

Robin Haase

Robin Haase

Op de ATP Challenger Tour is Robin Haase de nummer 11 van de plaatsingslijst bij de Firenze Tennis Cup Trofeo Toscana Aeroporti. Op het gravel van Florence start de Hagenaar in de tweede ronde. Haase strandde bij de voorgaande twee challengers in zijn openingspartij en is in Toscane op zoek naar een goed resultaat.

Jelle Sels was vorige week dicht bij een finaleplek in Sibiu. In de eerste ronde van de challenger in Florence neemt hij het op tegen Marco Trungelliti uit Argentinië.

In het dubbelspel komt Mark Vervoort de baan op. Aan de zijde van Pedro Sousa gaat hij de strijd aan met Pedro Cachin en Mario Vilella Martinez.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.

Meer informatie over deze challenger in Florence vind je hier.

De Open d’Orleans is waar Sander Arends en David Pel hun kunsten vertonen. Na het bereiken van de laatste vier bij het ATP 250-toernooi van Metz zijn ze deze week het als derde geplaatste koppel in Orleans.

Arends en Pel treffen in de openingsronde van het Franse challengertoernooi hardhitters Lukas Rosol en Marius Copil.

Meer informatie over de Open d’Orleans vind je hier.

Arantxa Rus

Arantxa Rus

Arantxa Rus en Richel Hogenkamp komen deze week de baan op in Valencia. Rus is als tweede geplaatst bij het ITF-toernooi met de naam BBVA Open Ciudad de Valencia dat over een prijzenpot van 60.000 dollar beschikt.

Meer informatie over dit ITF-toernooi vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z