Nieuws

Wie speelt wanneer?

Het zijn onzekere tijden in de wereld en dus ook in die van het toptennis.

De ITF kondigde al snel aan dat de Fed Cup Finals in Budapest en alle overige Fed Cupduels die voor halverwege april stonden gepland op te schorten. Dat betekende dus dat het duel tussen Nederland en China op 17 en 18 april in de Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch niet doorging. Een nieuwe datum is nog niet gevonden.

De ATP liet eerder weten dat na de schrapping van de Masters 1000-toernooien van Indian Wells en Miami de mannen tour minimaal zes weken op slot gaat, maar heeft die periode nu verlengd tot en met 7 juni. Deze datum houdt ook de ITF Tour aan.

De start van de Libéma Open in Rosmalen staat voor 8 juni  het programma, maar of dat haalbaar is weten we pas in een later stadium.

Het eerst volgende Grand Slamtoernooi zou Roland Garros zijn. De start van het graveltoernooi in de Franse hoofdstad stond immers voor 24 mei op de kalender. Een week eerder zou het kwalificatietoernooi, waar veel Nederlanders normaal gesproken in actie komen, beginnen. Maar de start van Roland Garros is verhuisd naar 20 september. Dat betekent een week na de US Open. De finale in Parijs is dan op 4 oktober.

Wie speelt wanneer?

Kiki Bertens

De WTA heeft net als de ATP besloten om in ieder geval tot en met 7 juni de kalender leeg te maken. Dat betekent dus dat in navolging van Indian Wells en Miami het hele gravelseizoen wordt overgeslagen.

Het grote toernooi van Madrid, waar Kiki Bertens vorig jaar geschiedenis schreef door de titel te pakken en daarmee de hoogst geklasseerde Nederlandse ooit op de wereldranglijst werd, is dus ook geschrapt.

Alle punten voor de wereldranglijst zijn bevroren.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z