Nieuws

Wildcards NK Tennis bekendgemaakt

De spelers die een wildcard krijgen voor deelname aan de NK Tennis zijn bekendgemaakt. Bart Stevens, Sidané Pontjodikromo, Stephanie Visscher en Lexie Stevens hebben van de organisatie een startbewijs ontvangen voor het hoofdtoernooi van het enkelspel.

De nationale kampioenschappen vinden van 14 tot en met 22 december plaats in Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alpen aan den Rijn.

Wildcards NK Tennis bekendgemaakt

Sidané Pontjodikromo

Pontjodikromo was in 2016 de beste in de leeftijdsklasse tot en met 16 jaar en herhaalde een jaar later zijn succes in een hogere leeftijdsklasse. De nu 19-jarige Groninger traint al lange tijd bij de tennisschool van Tjerk Bogtstra in Doorn en is de huidige nummer 29 van Nederland.

De 21-jarige Bart Stevens bezet momenteel de 19de positie op de nationale ranglijst. De speler uit Waalwijk traint bij de Tennis Academy Henk van Hulst en werd in 2010 Nederlands kampioen tot en met 12 jaar.

De wildcards voor het kwalificatietoernooi van het mannenenkelspel gaan naar Tom Clavel, Stijn Pel, Len Schouten en Niels Visker.

Stephanie Visscher

Stephanie Visscher
Foto: Jan Pieter Schade

Het hoofdtoernooi van het vrouwenenkelspel wordt aangevuld met Lexie Stevens en Stephanie Visscher. De 19-jarige Visscher is de huidige nummer 18 van Nederland en werd vorig jaar nationaal indoor kampioene tot en met 18 jaar. Visscher traint bij de Tennis Academy Henk van Hulst en staat op de WTA-ranglijst op plek 781.

De Rotterdamse Stevens kende in 2018 veel blessureleed, maar is dit jaar opgeklommen naar de 14de positie op de nationale ranglijst. Internationaal wist de twintigjarige Stevens maar liefst driehonderd plaatsen te winnen naar plaats 662 op de WTA-ranking.

De wildcards voor het kwalificatietoernooi van het vrouwenenkelspel zijn gereserveerd voor Nederlands indoorkampioene tot en met 18 jaar Sophie Schouten, nummer één tot en met 16 jaar Florentine Dekkers, Ward aait el Bachir en Min Chae Kim.

Het kwalificatietoernooi start zaterdag 14 december. De eerste rondes van het hoofdtoernooi staan gepland vanaf maandag 16 december. De toegang is tot en met donderdag 19 december gratis.

Meer informatie, programma en kaartverkoop vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z