Nieuws

Wimbledon: trotse Kiki Bertens

Kiki Bertens kon kort na haar nederlaag in de kwartfinales van Wimbledon al met trots terugblikken op wat ze op het heilige gras heeft laten zien. Voor het eerst stootte ze door tot de laatste acht op Wimbledon.

Supermooie weken

“Het waren supermooie weken hier en een supermooi resultaat. Daar ben ik wel trots op”, sprak Bertens voor de camera van de NOS. Onze landgenote begon sterk aan de wedstrijd tegen Goerges, maar moest uiteindelijk buigen voor de Duitse nummer dertien van de wereld (zeven plaatsen hoger dan Bertens). Het werd 3-6, 7-5, 6-1 voor Goerges, die het in haar eerste halve finales op een Grand Slam mag opnemen tegen Serena Williams.

Aan het einde van de tweede set kantelde de partij. Bertens had een break achterstand goed gemaakt in dat tweede bedrijf, maar de geest van Goerges ging niet meer terug in de fles. De Duitse bleef haar hoge niveau vasthouden en pakte uiteindelijk haar kansen wel. Bertens werkte in haar eigen serviegame nog knap twee setpoints weg bij een stand van 5-4, maar in haar volgende opslagbeurt moest ze de break toestaan en de set prijsgeven. In de derde set liep Goerges weg bij Bertens.

“Het waren supermooie weken hier en een supermooi resultaat. Daar ben ik wel trots op!”

“Zij speelde gewoon erg sterk, maar pakte in het begin haar kansen niet. Dat deed ik wel. Daardoor won ik die eerste set. Maar zij ging steeds beter spelen. Ik heb eigenlijk geen moment in de wedstrijd het gevoel gehad dat ik de betere was.”

Bertens kon kort na de wedstrijd al met een goed gevoel terugblikken op haar geweldige prestatie: “In de kwartfinales op Wimbledon staan is iets super moois. Daar had ik vooraf gelijk voor getekend. Ja, dan moet je daar maar tevreden mee zijn en de goeie dingen meenemen naar de rest van het jaar.”

Met haar fantastische reeks op Wimbledon, met onder meer zeges op wereldtoppers Venus Williams en Karolina Pliskova, doorbrak Bertens een mentale barrière. Niet eerder speelde de gravelspecialist zo goed op gras. “Het is niet de ondergrond die ik het lekkerst vind, maar je moet het accepteren en er zo goed mogelijk mee omgaan. Dat heb ik dit grasseizoen zeker gedaan en ik denk dat ik dit jaar heel grote stappen heb gezet en hopelijk nog steeds aan het zetten ben.”

Naast haar optreden in het enkelspel kwam Bertens dit toernooi in actie in het damesdubbelspel. Samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson greep ze net naast een kwartfinaleplaats.

“In de kwartfinales op Wimbledon staan is iets super moois. Daar had ik vooraf gelijk voor getekend.”

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z