Nieuws

WTA Finals: Bertens plaatst zich alsnog

Kiki Bertens heeft zich alsnog geplaatst voor de WTA Finals. De prestigieuze seizoenafsluiter van de WTA Tour voor de beste acht speelsters van het jaar vindt van 21 tot en met 28 oktober plaats in Singapore.

 

WTA Finals: Bertens plaatst zich alsnog

Bertens is de nummer negen van de jaarranglijst, maar doordat Simona Halep zich voor het lucratieve evenement afmeldde, schoof de Wateringse een plekje door. De nummer één van de wereld heeft last van een hernia en kwam de laatste weken al niet meer in actie.

Het is 21 jaar geleden dat een Nederlandse speelster zich kwalificeerde voor het slottoernooi van het seizoen. Brenda Schultz-McCarthy was in 1997 de laatste speelster van eigen bodem die dat lukte.

WTA Finals: Bertens plaatst zich alsnog 1

Deelname aan de WTA Finals is een bevestiging van het geweldige seizoen dat Bertens beleeft. De pupil van Raemon Sluiter won de toernooien van Charleston, Cincinnati en Seoul. Daarnaast was ze runner up in Madrid. Bij de grandslamtoernooien bereikte ze minimaal de derde ronde en op Wimbledon de kwartfinale.

Op de wereldranglijst bereikte Bertens begin oktober ook een mijlpaal door een plaats bij de beste tien speelster van de wereld af te dwingen. De Wateringse is de mondiale nummer tien en ontving in Singapore de award voor ‘Most Improve Player in 2018’ van de WTA.

WTA Finals: Bertens plaatst zich alsnog 2

De loting voor de groepsfase heeft bepaald dat Bertens in de rode groep is ingedeeld samen met Angelique Kerber, Naomi Osaka en Sloane Stephens. De witte groep bestaat uit Caroline Wozniacki, Petra Kvitova, Elina Svitolina en Karolina Pliskova.

Bertens eerste partij is op maandag ( rond 15.30 uur Nederlandse tijd) tegen Kerber. De Duitse Wimbledonkampioene is als eerste geplaatst in de Aziatische stadstaat. De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich voor de halve finale op zaterdag 27 oktober. Hierin speelt de nummer één van elke groep tegen de nummer twee uit de andere groep. De finale staat gepland voor zondag 28 oktober.

Demi Schuurs plaatste zich met haar Belgische partner Elise Mertens voor het dubbelspel. De loting voor het dubbelschema is dinsdag 23 oktober.

FOX Sports zendt alle wedstrijden in het enkelspel én dubbelspel vanaf zondag 21 oktober live uit. Tennis.nl heeft een verslaggever in Singapore die Bertens en Schuurs van dichtbij volgt. Hou daarom de site en de social media van Tennis.nl goed in de gaten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z