Nieuws

WTA Finals: Preview Bertens – Kerber

Kiki Bertens trapt haar campagne bij de WTA Finals 2018 op maandag (rond 15.30 uur Nederlandse tijd) af tegen Angelique Kerber. De Duitse linkshander is weliswaar als eerste geplaatst in Singapore en de Wateringse als achtste, maar dat geeft een vertekend beeld van de huidige stand van zaken.

WTA Finals: Preview Bertens - Kerber 3

Sinds Wimbledon is Bertens immers de speelster met de meeste wedstrijdoverwinningen (20) van alle deelneemsters, tegenover slechts zes zeges van Kerber. De nummer twee van de wereld won echter wel de titel op Wimbledon, heeft in totaal al drie grandslamtrofeeën in de prijzenkast en maandenlange ervaring als nummer één van de wereld. Daartegenover staat dat  Bertens in 2018 ijzersterk is gebleken in wedstrijden tegen de beste speelsters ter wereld. Ze won 10 uit 15 partijen tegen collega’s uit de top10 en heeft daarmee het seizoensrecord in handen.

WTA Finals: Preview Bertens - Kerber 4

2-1 Kerber
Het tweetal heeft elkaar drie keer eerder getroffen. Op het hardcourt van Miami in maart 2016 moest Bertens na een flitsend begin ziek opgeven. Later dat jaar zette de nummer één van Nederland dat verlies ruimschoots recht, door in de eerste ronde op Roland Garros af te rekenen met Kerber en uiteindelijk door te stoten tot de halve finales. Parijs was dit jaar opnieuw het podium waarop Bertens en Kerber het gevecht aangingen. In de derde ronde bleek de Duitse dertiger in twee tiebreaks te sterk.

WTA Finals: Preview Bertens - Kerber 5

Beide speelsters kunnen goed uit de voeten op de trage hardcourtbaan in het Singapore Indoor Stadium. Kerber deed er vier keer eerder mee aan het officieuze wereldkampioenschap. Bij haar laatste deelname in 2016 reikte ze tot de eindstrijd. Ook Bertens heeft de ervaring van het spelen van een finale in Singapore, zij het in het dubbelspel met de Zweedse Johanna Larsson vorig jaar. Bertens treedt in de voetsporen van Brenda Schultz-McCarthy, die in 1997 de laatste Nederlandse in het enkelspel was die meedeed aan het eindejaarstoernooi.

De andere wedstrijd in de rode groep van Bertens gaat eerder op maandag (13.30 uur Nederlandse tijd) tussen US Openkampioenes Naomi Osaka (2018) en Sloane Stephens (2017). Alle wedstrijden zijn live te zien op FOX Sports.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z