Nieuws

WTA Finals: Preview Bertens – Stephens

Na haar enerverende debuut op de WTA Finals tegen eerste reekshoofd Angelique Kerber, gaat Kiki Bertens op woensdag (rond 15.30 uur Nederlandse tijd) op zoek naar haar tweede zege in de rode groep. Als de Wateringse in twee sets wint van Sloane Stephens, is ze verzekerd van een plaats in de halve finale. Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse.

WTA Finals: Preview Bertens - Stephens

Beide speelsters komen dit jaar voor het eerst in actie in Singapore en hadden drie sets nodig in hun openingspartijen (Stephens klopte Naomi Osaka). Slechts één keer eerder stonden de beste speelsters van Nederland en de Verenigde Staten tegenover elkaar, in Rome in 2013. Stephens won destijds in drie sets op het Italiaanse gravel, een ondergrond waar het tweetal uitstekend op uit de voeten kan. Van Bertens is het bekend dat ze een gravelspecialiste is, maar het is Stephens die dit jaar de finale haalde op Roland Garros.

WTA Finals: Preview Bertens - Stephens 1

Allround
Ook op hardcourt hebben de 26-jarige Bertens en de één jaar jongere Stephens hun waarde bewezen. Laatstgenoemde won de US Open in 2017, terwijl Bertens zich dit jaar heeft ontpopt tot een absolute topspeler op die ondergrond met twee toernooizeges (Cincinnati en Seoul). In totaal heeft Bertens zeven titels gewonnen in haar loopbaan, waarvan drie dit jaar. De teller van Stephens staat op zes titels op het hoogste niveau (dit jaar alleen Miami).

Er zijn weinig speelsters die zoveel in huis hebben als Stephens. De nummer zes van de wereld beschikt over een rijk slagenarsenaal, waaronder een verwoestende forehand, is buitengewoon atletisch en heeft geen duidelijke zwakke punten in haar spel. Toch kiest ze meestal voor een verdedigende speelstijl, waarmee ze tegenstanders in lange rally’s sleept. Bertens jaagt op haar beurt ook niet op snelle winners en bouwt punten graag zorgvuldig op. Als beide speelsters dicht bij hun karakter blijven, zal de wedstrijd veel slopende slagenwisselingen en een schaakspel opleveren.

WTA Finals: Preview Bertens - Stephens 2

Om van Kerber te winnen in de eerste wedstrijd stapte Bertens na een ondermaatse eerste set uit haar comfortzone en zocht ze wél zo snel mogelijk de aanval. Het is de vraag of ze daar van Stephens de ruimte voor zal krijgen.

De partij Bertens – Stephens is de tweede wedstrijd van de dag in het Singapore Indoor Stadium. Om 13.30 uur Nederlandse tijd nemen eerst Angelique Kerber en Naomi Osaka het tegen elkaar op. Beide wedstrijden zijn live te zien op FOX Sports.

WTA Finals: Preview Bertens - Stephens 3

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z