NK Tennis

De Groot en Scheffers Nederlands Kampioenen

Diede de Groot en Maikel Scheffers hebben de nationale titels in het rolstoeltennis veroverd.

De Groot versloeg Aniek van Koot in een eenzijdige finale: 6-2 6-1. De eindstrijd tussen de nummers één en twee van Nederland stond in eerste instantie op de tweede wedstrijdbaan gepland, maar door het uitvallen van de finale in het damesenkelspel (Bibiane Schoofs was ziek) werd de wedstrijd verplaatst naar het grote centre court.

Thuisspeelster De Groot toonde vanaf de start haar klasse. De nummer één van de wereld, die een geweldig jaar kende met drie grandslamzeges en het binnenhalen van de wereldtitel, liet haar rivale niet in de wedstrijd komen. De Groot won in Alphen aan den Rijn haar tweede nationale titel op rij. In de finale van vorig jaar was de Alphense ook te sterk voor Van Koot.

Dubbelspeltitel
De Groot sloeg een dubbelslag in haar thuishaven. Samen met Marjolein Buis versloeg ze Van Koot en Michaela Spaanstra in de finale van het dubbelspel. Het als eerste geplaatste koppel was in een derde set matchtiebreak net het betere team.

Heren
De finale van het herenenkelspel was een herhaling van vorig jaar, toen het toernooi nog in Topsportcentrum Rotterdam werd gehouden. In Tenniscentrum Nieuwe Sloot was Scheffers opnieuw Tom Egberink de baas. Dit keer met 6-3 6-4.

Scheffers was de hele week in bloedvorm en toonde zijn klasse door zonder setverlies de nationale titel te pakken. Het is de zevende keer dat de Boschenaar tot Nederlands Kampioen werd gekroond.

Dubbelspel
Samen met Ruben Spaargaren wist Scheffers ook beslag te leggen op de titel in het dubbelspel. Het als eerste geplaatste duo was in de finale met 6-1 6-3 te sterk voor Egberink en Rodie de Bie.

De Groot en Scheffers Nederlands Kampioenen 3

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z