NK Tennis

10-12: Schema hoofdtoernooi bekend

De loting voor de Nederlandse Loterij NK Tennis heeft maandagavond plaatsgevonden. Het schema van het heren- en damesenkelspel bestaat uit 16 plekken. Tien direct geplaatste spelers worden aangevuld met vier spelers uit het kwalificatietoernooi. Zowel de nummer één als twee van de plaatsingslijst geniet van een bye in de eerste ronde. Het hoofdtoernooi start woensdag.

NK Tennis: Maandag

Herenenkelspel
Robin Haase en Tallon Griekspoor hoeven in de eerste ronde niet in actie te komen op de hardcourt banen van Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. In de kwartfinale speelt de als eerste geplaatste Haase tegen Justin Eleveld of de met een wildcard toegelaten Ryan Nijboer. In de halve eindstrijd kan Haase Jasper Smit treffen. De finalist van vorig jaar moet dan wel onder andere zien af te rekenen met de als vierde geplaatste Jelle Sels.

Alle vier de qualifiers zitten toevalligerwijs onderin het schema. Tallon Griekspoor speelt in de kwartfinale sowieso tegen een speler uit het kwalificatietoernooi. Broer Scott Griekspoor neemt het in de eerste ronde ook op tegen een kwalificatiespeler. Een familieclash komt er wanneer de broers een plek bij de laatste vier weten te bemachtigen.

NK Tennis: Maandag 3

Damesenkelspel
In het damesenkelspel genieten Richel Hogenkamp en Bibiane Schoofs van een beschermde status. Hogenkamp neemt het in haar eerste partij op tegen Stephanie Visscher of een qualifier. De als derde geplaatste Lesley Kerkhove zit in de bovenste helft van het schema en kan Hogenkamp in de halve finale treffen.

De eerste tegenstandster van Schoofs komt uit de wedstrijd van Dainah Cameron tegen een speelster uit het kwalificatietoernooi. Titelverdedigster Chayenne Ewijk is in de eerste ronde gekoppeld aan Eva Vedder, die met een wildcard tot het hoofdtoernooi wist binnen te komen.

De complete loting, speelschema’s van het rolstoeltennistoernooi, herendubbel- en damesdubbelspel kun je hier vinden.

Dinsdag worden in Alphen aan den Rijn de laatste rondes van het kwalificatietoernooi gespeeld. Die planning vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z