NK Tennis

12-12: Terugblik NK Tennis woensdag

De openingsdag van de Nederlandse Loterij NK Tennis zit er op. In Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn werd er op twee wedstrijdbanen gespeeld.

Het centre court werd geopend door Gijs Brouwer en Boy Westerhof. De 22-jarige Brouwer, die geboren is in Houston, is twee plaatsen hoger op de ranglijst terug te vinden dan zijn 11 jaar oudere tegenstander in de eerste ronde. De nummer zes van Nederland was dan ook met 6-4 6-3 te sterk voor Westerhof.
Brouwer treft in de kwartfinale op vrijdag de winnaar van het duel tussen de als vierde geplaatste Jelle Sels of finalist van vorig jaar Jasper Smit. Sels en Smit spelen hun eerst rondepartij op donderdag.

Ryan Nijboer wist ook een plekje te bemachtigen bij de laatste acht. De 19-jarige wildcardspeler versloeg Justin Eleveld met 6-4-7-6 en treft in de kwartfinale Robin Haase, die in de openingsronde een bye had.

12-12: Terugblik dag 1 3

Damesenkelspel
Lesley Kerkhove maakte haar geplaatste status waar. De nummer drie van Nederland kende op papier in Olga Kalyuzhnaya een lastige tegenstandster, maar de Nederlandse Kampioene van 2011 versloeg de winnares van 2012 overtuigend met 6-4 6-2. Kerkhove neemt het in de kwartfinale op tegen Daevenia Achong. De qualifier zette met 6-4 6-1 Kelly Versteeg overtuigend opzij.

Suzan Lamens had bijna twee uur nodig om zich te ontdoen van Stephanie Visscher. De speelster van ATV Berkenrode kwam terug van een set achterstand tegen haar dubbelmaatje en zegevierde met 1-6 6-2 6-4. Wie de volgende tegenstandster van Lamens wordt is nog niet bekend. Eerder op woensdag trok Richel Hogenkamp zich terug uit het schema. De nummer één van de plaatsingslijst wordt vervangen door een zogenoemde lucky loser. Wie die ‘gelukkige’ is, wordt vrijdagochtend door loting bepaald.

Rolstoeltennis
In het rolstoeltoernooi waren de nummers één en twee van de plaatsingslijst veel te sterk voor hun tegenstanders. Ruben Spaargaren (1) versloeg Carlos Anker met 6-0 6-4 en Maikel Scheffers was met 6-0 6-0 veel te goed voor Patrick Elzinga. Spaargaren treft in de halve finale Tom Egberink, terwijl Scheffers met Mitchell Graauw gaat strijden om een plek in de finale.

Voor een overzicht van alle gespeelde wedstrijden en planning voor donderdag klik je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z