NK Tennis

15-12: Terugblik NK Tennis zaterdag

Het was vandaag halve finaledag bij de Nederlandse Loterij NK Tennis. De eerste speler die zaterdag de eindstrijd wist te halen was Maikel Scheffers. De nummer twee van het rolstoeltoernooi was binnen een uur klaar met Mitchel Graauw. Scheffers won vanaf de toss 12 games op rij en verloor opmerkelijk genoeg nog geen enkele game deze week. In zijn eerste ronde had de speler uit Den Bosch ook al een perfecte wedstrijd afgeleverd tegen Patrick Elzinga.

Tom Egberink had aanzienlijk meer moeite om de eindstrijd te bereiken. Egberink had ruim twee uur nodig om zich langs nummer één van de plaatsingslijst Ruben Spaargaren te slaan. De finalist van vorig jaar zegevierde met 5-7 6-4 7-5 en staat zondag tegenover Scheffers.

Bij de dames gaat de eindstrijd tussen Diede de Groot en Aniek van Koot. Zowel de nummer één als de nummer twee van de plaatsingslijst bereikte via een double bagel (6-0 6-0) de finale. De Groot walste over Donna Jansen heen en Van Koot was Maaike Derks-Snellenberg de baas.

15-12: Terugblik NK Tennis zaterdag

Maikel Scheffers

In het herenenkelspel streden de broers Griekspoor om een finaleplek. Tallon, de jongste van het tweetal, was door zijn ranking iets hoger ingeschaald dan Scott. Maar de nummer drie van de plaatsingslijst wist zijn jongere broer in een vermakelijk duel met 6-7 6-3 6-4 te verslaan. Op de goed gevulde tribunes langs het centre court had de coach van beiden broers een plekje hoog bovenin gevonden. Voor Kristof Vliegen was het om het even wie er zou winnen en liet voorafgaand aan de partij weten sowieso een blij man te zijn.

Scott Griekspoor, die ook samen met Botic van de Zandschulp in de finale van het herendubbelspel staat, strijdt zondag om de enkelspeltitel tegen Jelle Sels. De Alphenaar was voor eigen publiek veel te sterk voor Ryan Nijboer: 6-0 6-1. De 19-jarige Nijboer schakelde in de vorige ronde verrassend Robin Haase uit, maar kon zijn stunt een dag later geen goed gevolg geven.

Bibiane Schoofs en Lesley Kerkhove spelen zoals verwacht de finale van het damesenkelspel. Schoofs versloeg op de tweede wedstrijdbaan Arianne Hartono met 6-3 7-6. De 30-jarige Schoofs gaat zondag op voor haar tweede nationale titel. Eerder was ze al de beste in 2016.

In de laatste wedstrijd van de dag maakte Lesley Kerkhove korte metten met de 19-jarige Suzan Lamens. De kampioene van 2011 toonde haar klasse en gunde haar acht jaar jongere tegenstandster slechts drie games: 6-1 6-2.

15-12: Terugblik NK Tennis zaterdag 2

Bibiane schoofs

Voor een overzicht en uitslagen van alle gespeelde wedstrijden in zowel enkelspel als dubbelspel klik je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z