Second Serve

Nog even fanatiek als vroeger

Wouter den Bakker (40) is weer terug op de tennisbaan. En hoe! Het voormalig toptalent werd vorig jaar meteen tweede op het Nederlands kampioenschap 40+ en speelde tegen veelal jonge mannen in de eerste klasse zondag gemengd. “Ik was vergeten hoe leuk tennis is, maar na het uitproberen van meerdere andere sporten bleek tennis toch echt mijn sport,” aldus de enthousiaste Zaankanter.

 

 

 

Wouter stond op jonge leeftijd al veel op de tennisbaan. Hij begon op zijn zesde bij de lokale tennisvereniging De Poelstars in Wormer. Daarna volgde al snel een uitnodiging voor de regionale selecties en vervolgens mocht hij ook aansluiten bij de bondstrainingen. Wouter: “Ik werd steeds beter, maar het kostte ook veel van mijn tijd. Ik reisde het hele land door voor toernooien en moest altijd reizen naar mijn training. In mijn examenjaar van de havo besloot ik dat ik na het behalen van mijn diploma, fulltime wilde tennissen. Één van mijn trainers, Karin Moos, zou mij helpen om een scholarship af te dwingen bij een Amerikaanse universiteit. Het was een schok voor mijn ouders, maar ik was klaar voor mijn avontuur in Amerika.”

Nog even fanatiek als vroeger 12

Het liep echter allemaal anders. Voor zijn scholarship moest Wouter een test maken om aan te tonen dat hij het niveau had om te starten aan de universiteit. Hij bleek echter de verkeerde test te hebben ingezonden. Geen scholarship en dus ook geen avontuur in Amerika. “Ik was pislink. Ik was helemaal klaar met tennis en heb na een training mijn racket aan de kant gegooid. Ik ben in de trein gestapt en in Zaandam bij de Aktiesport naar binnen gelopen om te vragen om een baan.”

Ik was helemaal klaar met tennis. Ik stopte per direct en de volgende dag ben ik begonnen met werken.

20 jaar liet hij zijn tennisracket links liggen. In de tussentijd deed hij van alles: van verkoper in de Aktiesport, tot glazenwasser en koerier. Uiteindelijk vond Wouter een nieuwe passie in het grafische vak. Samen met een compagnon begon hij een reclamebureau en stortte zich volledig in zijn passie. “In tennis had ik niet het maximale eruit gehaald, dus pakte ik deze kans met beide handen aan. Ik zat zo diep in mijn werk dat ik 3 jaar geleden tegen een burn-out aanzat. Daarna ben ik weer meer gaan sporten en vond ik mijn liefde voor tennis weer terug,” vertelt Wouter.

Nog even fanatiek als vroeger 11

Het begon met één keer in de week, maar al snel kwam zijn oude fanatisme weer naar boven. Samen met privéleraar Michel Koning ging hij aan de slag om zijn oude vorm te hervinden. Dat was behoorlijk afzien. “Uiteindelijk stond ik vaak vier keer per week op de baan om beter te worden. Gelukkig bleef al dat werk niet zonder resultaat. Sommige mensen verklaarden mij voor gek, maar mijn tennisvuurtje was weer helemaal aangewakkerd.”

Dat vuurtje brandt nu misschien wel harder dan ooit. Wouter traint inmiddels met Wesley de Kwaadsteniet op zijn vereniging om hem te helpen nog fitter te worden. Ook traint hij hem om zijn spel aan te passen naar het hedendaagse tennis. “Ik geniet elke keer op de baan. Al hou ik nog steeds niet van verliezen. Het competitieve element en het tactische aspect van tennis maakt het spelletje zo mooi. En dat gevoel als je die bal perfect raakt… dat is onbeschrijfelijk. Fantastisch dat ik dat gevoel voor tennis weer gevonden heb!”

Ik heb mijn liefde voor tennis hervonden.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z