Tennis in Nederland

Ontdek de zomer vol tennis

Zin om deze zomer lekker te bewegen? Ga eens tennissen! Je denkt vanzelfsprekend als eerste aan een tennisbaan, die je kan huren bij een vereniging bij jou in de buurt, en ook op de camping, het vakantiepark of bij het hotel is er zelfs vaak een tennisbaan waar je gemakkelijk een balletje kan slaan. Maar er zijn nog veel meer varianten waar je geen baan voor nodig hebt. Wat dacht je van beachtennis of padel?

Ontdek de zomer vol tennis 1

Beachtennis

Het woord zegt het al, maar beachtennis is heerlijk op het strand. En wat is er leuker dan in de zon, met je blote voeten in het zand, actief te zijn? Kijk eens rond op het strand en je ziet vast mensen met twee houten rackets een balletje slaan of misschien doe je dat zelf ook wel eens. Dat is beachtennis! Wellicht heb je het vooral vroeger gedaan, maar het is ook een echte professionele sport geworden, vergelijkbaar met beachvolleybal op een klein veld met een net waarbij je in koppels speelt. Dit zie je steeds meer op de stranden. Het zal even wennen zijn, om überhaupt (snel) vooruit te komen in het strand en de bal natuurlijk niet te laten stuiteren, maar met beachtennis heb je gegarandeerd een hoop plezier. Durf jij een duik in het zand te maken?

Een mooie gelegenheid om beachtennis te ervaren en gelijk zelf een balletje te slaan is het NK Beachtennis, van 24 augustus t/m 1 september in Scheveningen! Je kunt je ook als recreatieve speler inschrijven door dit toernooi. En een weekendje strand is natuurlijk nooit verkeerd. Schrijf je hier in.

Ontdek de zomer vol tennis

Padel

Wat ook heel leuk is: padel. Het speelveld van padel is te vergelijken met een tennisbaan, maar dan kleiner en met een omheining van glas en hekwerk. Het wordt wel eens een combinatie tussen tennis en squash genoemd. Het grote verschil met tennis is dat je de bal na de stuit tegen de wand mag laten komen en dan hoef je pas weer terug te slaan. De muur kan voor zeer verrassende elementen zorgen. Het is niet voor niets al jaren één van de grootste sporten in de Zuid-Europese landen! In Nederland groeit de sport enorm hard en vind je steeds meer padelbanen. Alle locaties in Nederland vind je hier.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Tennis, beachtennis of padel? Wij zeggen: ga deze zomer een balletje slaan en ontdek hoe gevarieerd je kan tennissen in de zomer!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z