Evenementen

Volg het Libéma Open in Rosmalen

Nederland kent niet alleen een tennistoernooi van formaat in Rotterdam, de tennisliefhebber kan ook in Rosmalen zijn hart ophalen. Van 11 t/m 17 juni strijken wereldtoppers, aanstormende talenten en Nederlands trots neer in het Autotron van Rosmalen tijdens het Libéma Open. Het grastoernooi, dat vaak als voorbereidingstoernooi op Wimbledon geldt, is een unieke gelegenheid om van dichtbij toptennis te ervaren. Kaarten zijn onder anderen hier te koop. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om naar Rosmalen te komen, kun je toernooi ook vanuit huis volgen!

Wedstrijden kijken

Vanwege de snelle ondergrond van natuurlijk gras zijn de wedstrijden vaak spectaculair met snelle rally’s en veel serve-and-volleyspel. Wil je thuis op de tribune genieten, houd dan NOS en Ziggo Sport in de gaten. De NOS focust zich in haar sportprogramma’s op de partijen van de Nederlandse spelers. Dit jaar nemen in het enkelspel Robin Haase, Tallon Griekspoor, Kiki Bertens, Arantxa Rus en Bibiane Schoofs deel aan het hoofdschema. Demi Schuurs, Nederlands’ dubbelspecialiste, neemt deel in het dubbelspel. Richel Hogenkamp is helaas uitgeschakeld in de eerste ronde. Ziggo Sport zendt het dagprogramma van de Libéma Open live uit. Mocht je geen Ziggo abonnee zijn of een Ziggo Sport pakket hebben, zijn live wedstrijden ook los aan te schaffen. Op de site van het toernooi zelf kun je op elk moment van de dag de live scores checken.

Nederlandse inbreng

Vanzelfsprekend houdt de KNLTB tennissend Nederland ook goed op de hoogte van de gebeurtenissen in Rosmalen. Alle partijen van de Nederlandse spelers worden verslagen op knltb.nl en de uitslagen en ontwikkelingen kun je volgen op de social media kanalen KNLTB FacebookKNLTB Twitter en KNLTB Instagram. Ook worden vanaf locatie enkele videorapportages gemaakt en gepubliceerd op TennisTV.

Tegenwoordig zijn veel profs actief op social media en het is zeker de moeite waard om de accounts van deze spelers in de gaten te houden. Vooral Instagram wordt door veel spelers intensief gebruikt en is leuk om te volgen. De Instagram accounts van een aantal van de deelnemers in Rosmalen en onze Nederlandse toppers vind je hier: Elise Mertens (WTA-15), CoCo Vandeweghe (WTA-16), Kiki Bertens (WTA-21), Anett Kontaveit (WTA-24 en winnares 2017), Arantxa Rus (WTA-100), Bibiane Schoofs (WTA-174), Richard Gasquet (WTA-30), Fernando Verdasco (ATP-34), Robin Haase (WTA-44) en Tallon Griekspoor (WTA-225).

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.