Beginnen

Waarom tennis?

Tennis is de tweede sport van ons land. Meer dan een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan en bijna 570.000 daarvan zijn lid van een KNLTB-vereniging. Iedereen kan leren tennissen, de sport is flexibel in te passen in je leven, is goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden.

iedereen kan het leren

Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Er zijn competities en toernooien voor alle speelniveaus en je bent nooit te oud om te starten.

Flexibel

Zeven dagen per week op de baan of één keer? Overdag of ’s avonds? Competitie spelen of recreatief tennissen? Het kan allemaal!

gezondheid

Onderzoek van de International Tennis Federation (ITF) in samenwerking met de KNLTB wijst uit dat in vergelijking met normaal actieve mensen, tennissers:

  • Slanker zijn
  • Meer uithoudingsvermogen hebben (en daardoor minder risico lopen op hart- en vaatziekten)
  • Meer ‘goede’ cholesterol (HDL) hebben
  • Sterkere botten en spieren hebben
  • Een betere conditie hebben

Benieuwd naar welke voordelen tennis nog meer voor jouw gezondheid heeft? Lees hier verder.

Lifetime sport

Tennis is een sport voor jong en oud. Sporten is vooral gezond als je het je hele leven blijft doen. Nu leren tennissen, daar heb je dus de rest van je leven plezier van! Vindt ook de New York Times, getuige dit artikel.

Gezellig

Naast gezondheid is natuurlijk ook gezelligheid belangrijk. Veel verenigingen organiseren regelmatig activiteiten en voor nog meer gezelligheid kun je natuurlijk zelf actief worden. We hebben op een rijtje gezet wat een vereniging jou kan bieden.

waar kan ik tennissen?

Via de verenigingszoeker vind je snel een tennisvereniging bij jou in de buurt!

 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z