Junioren Competitie

Junioren Tour

Ben je gek op tennis en vind je het leuk om wedstrijden op niveau te spelen tegen leeftijdsgenoten en hiermee punten te verdienen voor de KNLTB Juniorenranglijst? Doe dan mee aan de KNLTB Junioren Tour!

Goud, Zilver en Brons

De KNLTB Junioren Tour is bedoeld voor talentvolle jeugdspelers die zich willen meten met leeftijdsgenoten van hetzelfde niveau en speelsterkte. De Junioren Tour is onderverdeeld in de Junioren Tour toernooien Goud, Zilver en Brons. Deze weekendtoernooien vinden in de zomer en winter plaats en er is er altijd wel één bij jou in de buurt. Bekijk de kalender voor een overzicht van de toernooien.

Inschrijven

De Junioren Tour toernooien kennen drie leeftijdscategorieën: t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 16 jaar. Je schrijft je in voor een KNLTB Junioren Tour toernooi via MijnKNLTB. Per speelweek kan je je voor maximaal drie Junioren Tour toernooien inschrijven. Voor ieder Junioren Tour toernooi volgt na de deadline van inschrijven de acceptatie. De KNLTB voert de acceptatie van alle Junioren Tour toernooien in dezelfde speelweek uit.

Speelformat

Een Junioren Tour toernooi wordt gespeeld in een afvalschema, toch speel je altijd minimaal twee wedstrijden. Op de pagina speelformat lees je meer over de verliezersronde, de grootte van het afvalschema en de spelregels en telling die van toepassing zijn.

KNLTB Juniorenranglijst

Met spelen van Junioren Tour toernooien verdien je punten voor de KNLTB Juniorenranglijst. De meest actuele KNLTB Juniorenranglijst vind je op MijnKNLTB.

Om tot een eerlijke ranglijst te komen hebben we in december besloten om de periode van de ranglijst te verlengen. Dit houdt in dat alle resultaten vanaf week 11 in 2019 worden meegeteld, met uitzondering van de Nationale Junioren Kampioenschappen (NJK) 2019 en 2020. Jouw beste 6 enkelspelresultaten en beste 2 dubbelspelresultaten in deze periode bepalen jouw positie op de ranglijst.

Vrijdag 9 oktober is de nieuwe KNLTB Juniorenranglijst uitgekomen waarbij nog eenmalig alle toernooiresultaten uit de gehele periode vanaf week 11 in 2019 t/m week 36 in 2021 meetellen. Deze ranglijst wordt gebruikt voor de acceptatie van de Junioren Tour toernooien van weken 44 t/m 47. Dit betekent dat ook de Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen (NOJK) in het enkelspel op basis van deze ranglijst worden geaccepteerd.

Terug naar actuele KNLTB Juniorenranglijst (UPDATE 28 december)

Inmiddels is het aantal speelweken in de periode van 2,5 jaar enorm groot geworden, daarom willen we de verlengde periode nu gaan afbouwen. Het idee was om dit in twee stappen te gaan doen. Stap 1 het wegvallen van de toernooiresultaten van 2019 is eind november uitgevoerd.

Stap 2: Na speelweek 50 (overgang naar het nieuwe jaar) halen we de toernooiresultaten uit 2020 eraf.

Deze stap gaan we helaas toch niet kunnen zetten. In de afgelopen en komende weekenden gaan er enkele toernooien niet door, waardoor er een oneerlijke ranglijst zou ontstaan. Er wordt nu gekeken naar oplossingen en zijn we acties hiervoor aan het uitvoeren.

Het idee om vanaf 1 januari 2022 een wekelijkse ranglijst te draaien is ook op on-hold gezet.

UPDATE (28 december): Gezien de huidige situatie waarin een aantal Junioren Tour toernooien helemaal of gedeeltelijk zijn geannuleerd in week 48, 49 en 50 en niet meer worden ingehaald in 2021, hebben wij opnieuw onderzocht of stap 2 genomen kan worden. Besloten is om stap 2 nogmaals uit te stellen en de toernooiresultaten van 2020 nog op de ranglijst te houden. Zo heeft iedere speler voldoende speelkansen om zijn/haar beste 6 enkelspel en beste 2 dubbelspel toernooien mee te laten tellen op de ranglijst.

Verder hebben wij voor de Junioren Tour toernooien waarbij het speelschema gestart is, de ranglijstpunten toegekend t/m waar er gespeeld is. Bijvoorbeeld: is er gespeeld t/m de halve finale dan ontvangen beide finalisten de punten voor de nummer 2.

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden op de veelgestelde vragen over de KNLTB Junioren Tour en de KNLTB Junioren Ranglijst vind je hier.