Junioren Competitie

Junioren Tour

Ben je gek op tennis en vind je het leuk om wedstrijden op niveau te spelen tegen leeftijdsgenoten en hiermee punten te verdienen voor de KNLTB Juniorenranglijst? Doe dan mee aan de KNLTB Junioren Tour!

Goud, Zilver en Brons

De KNLTB Junioren Tour is bedoeld voor talentvolle jeugdspelers die zich willen meten met leeftijdsgenoten van hetzelfde niveau en speelsterkte. De Junioren Tour is onderverdeeld in de Junioren Tour toernooien Goud, Zilver en Brons. Deze weekendtoernooien vinden in de zomer en winter plaats en er is er altijd wel één bij jou in de buurt. Bekijk de kalender voor een overzicht van de toernooien.

Inschrijven

De Junioren Tour toernooien kennen drie leeftijdscategorieën: t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 16 jaar. Je schrijft je in voor een KNLTB Junioren Tour toernooi via MijnKNLTB. Per speelweek kan je je voor maximaal drie Junioren Tour toernooien inschrijven. Voor ieder Junioren Tour toernooi volgt na de deadline van inschrijven de acceptatie. De KNLTB voert de acceptatie van alle Junioren Tour toernooien in dezelfde speelweek uit.

Speelformat

Een Junioren Tour toernooi wordt gespeeld in een afvalschema, toch speel je altijd minimaal twee wedstrijden. Op de pagina speelformat lees je meer over de verliezersronde, de grootte van het afvalschema en de spelregels en telling die van toepassing zijn.

KNLTB Juniorenranglijst

Met spelen van Junioren Tour toernooien verdien je punten voor de KNLTB Juniorenranglijst. De meest actuele KNLTB Juniorenranglijst vind je op MijnKNLTB.

De huidige ranglijst (van 4 januari) wordt in ieder geval tot en met de acceptatie van week 31 gebruikt.

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden op de veelgestelde vragen over de KNLTB Junioren Tour en de KNLTB Junioren Ranglijst vind je hier.