Davis Cup

Geniet in zonnig Madrid en support het Davis Cupteam

Stel je eens voor. Het is dinsdag 19 november. Sinterklaas is een paar dagen geleden aangekomen in een regenachtig Apeldoorn, maar jij loopt in je oranje shirt door een zonnig Madrid.

Je geniet nog even van een cappuccino op het terras van het hotel, voordat je wordt opgehaald om naar het Caja Magica te gaan. Want daar in de ‘magische doos’ van de Spaanse hoofdstad speelt het TeamNL Davis Cupteam tegen Kazachstan en Groot-Brittannië in de Finals van de Davis Cup.

Is dat niet een heerlijk vooruitzicht om de grijze novembermaand te doorbreken? En dat kan via een geheel verzorgde reis aangeboden door Sunweb.

Geniet in zonnig Madrid en support het Davis Cupteam

Nederland is één van de 18 landen die zich heeft geplaatst voor de finaleweek van het ‘WK tennis’. De ploeg van Paul Haarhuis is samen met Kazachstan en Groot-Brittannië ingedeeld in Poule E. De groepswinnaar en de twee beste nummers twee van alle poules plaatsen zich voor de kwartfinale van het landentoernooi, dat van 18 tot en met 24 november duurt.

Een interland bestaat uit twee enkelspelen en een dubbel. Welke spelers captain Haarhuis selecteert is nog niet bekend, maar het team dat Nederland in februari naar de Davis Cup Finals loodste, door te winnen van Tsjechië, bestond uit Robin Haase, Tallon Griekspoor, Scott Griekspoor, Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop.

Matchwinnaar Haase: ‘Ik pushte mezelf wat extra waardoor ik de vermoeidheid niet meer voelde’

Groot-Brittannië is op papier de favoriet in de groep. Kyle Edmund (ATP-31) en Daniel Evans (ATP-58) zijn op dit moment de hoogstgeplaatste singelaars, maar nu Andy Murray is teruggekeerd op de wedstrijdbaan na een ingrijpende heupoperatie zou de voormalige nummer één van de wereld ook zomaar in actie kunnen komen op het gloednieuwe evenement.

Kazachstan laat zich in de Spaanse hoofdstad onder andere door top100-spelers Mikhail Kukushkin (ATP-44) en baltovenaar Alexander Bublik (ATP-75) vertegenwoordigen.

Debutant Griekspoor: ‘Uiteindelijk zal het heel mooi zijn’ 2

Dinsdag 19 november neemt Nederland het in Stadion 3 op tegen Kazachstan. Een dag later zijn in hetzelfde stadion de Britten de tegenstanders. Om als Oranjefan hierbij aanwezig te zijn is heel eenvoudig.

Sunweb biedt namelijk een geheel verzorgde fanreis aan. Vliegreis, transfer naar hotel en stadion, ontbijt en entreetickets is geregeld, zodat jij energie overhoudt om de Nederlandse spelers hartstochtelijk aan te moedigen. Hup Holland!

Kijk hier voor meer informatie over de TeamNL Fanreis.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z