Davis Cup

Griekspoor en Haase aangewezen voor enkelspel tegen Kazachstan

Het TeamNL Davis Cupteam speelt vrijdag en zaterdag in en tegen Kazachstan voor een plek in de Davis Cup Finals, die in november in Madrid plaatshebben.

Captain Paul Haarhuis heeft Tallon Griekspoor en Robin Haase aangewezen als singelaars. Het thuisland stuurt Alexander Bublik en Mikhail Kukushkin de baan van het National Tennis Center in Nur-Sultan op.

Het dubbelspel wordt gevormd door Wesley Koolhof samen met Jean-Julien Rojer  en Andrey Golubev aan de zijde van Aleksandr Nedovyesov.

Griekspoor en Haase aangewezen voor enkelspel tegen Kazachstan 2

TeamNL Davis Cupteam

Het TeamNL Davis Cupteam en het Kazachstaanse team stonden eind november in de groepsfase van de Davis Cup Finals in Madrid ook al tegenover elkaar. Oranje trok toen met 2-1 aan het kortste eind door het beslissende dubbelspel te verliezen.

Botic van de Zandschulp kreeg destijds de voorkeur boven Griekspoor. De Veenendaler verloor met duidelijke cijfers van Kukushkin. Haase was in een thriller in de derde set tiebreak nipt te sterk voor servicekanon Bublik. De Hagenaar die al zovaak Nederland op sleeptouw wist te nemen moest echter aan de zijde van Rojer het onderspit delven in het dubbelspel tegen het koppel Bublik/Kukushkin.

Griekspoor en Haase aangewezen voor enkelspel tegen Kazachstan 3

Robin Haase

Vrijdag om 09.00 uur Nederlandse tijd (14.00 uur lokale tijd) openen Haase en Kukushin het bal. De kopman van Oranje en de nummer twee van Kazachstan stonden twee keer eerder tegenover elkaar. Zowel in 2014 als in 2019 was het de 32-jarige Kukuskhin die als winnaar van de baan stapte.

Aansluitend nemen Griekspoor en Bublik plaats in de arena. Het wordt het eerste treffen tussen de 23-jarige Griekspoor en zijn één jaar jongere tegenstander.

Griekspoor en Haase aangewezen voor enkelspel tegen Kazachstan

Tallon Griekspoor

Zaterdag start het programma al om 07.00 uur Nederlandse tijd (12.00 uur lokale tijd) met een dubbelspel tussen de koppels Koolhof/Rojer en Golubev/Nedovyesov.Al mogen beide captains tot een uur voor de wedstrijd nog veranderingen in de opstelling aanbrengen.

De enkelspelen gaan tussen de kopmannen Haase en Bublik en de nummers twee Griekspoor en Kukushkin.

Alle wedstrijden worden live uitgezonden door Ziggo Sport en via een livestream op Tennis.nl.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z