Davis Cup

Davis Cup: Voorbeschouwing dag 2

Sinds dit jaar zijn de Davis Cupduels drastisch ingekort. De wedstrijden gaan niet meer om drie gewonnen sets, maar om twee. Daarnaast is de interland teruggebracht van drie dagen naar slechts twee dagen. Waar jarenlang op zaterdag alleen het dubbelspel op het programma stond, kunnen we vandaag een vol schema van drie wedstrijden verwachten.

Om 13.00 uur start in de Ostravar Arena de derde wedstrijd (tussenstand na de eerste dag is 1-1) tussen Nederland en Tsjechi√ę. Bij de loting op donderdag stond voor die dubbelpartij namens Nederland op het formulier: Matw√© Middelkoop en Jean-Julien Rojer. De Tsjechen hadden Jiri Vesely en Adam Pavlasek als dubbelaars opgegeven.

Echter konden de captains tot een uur voor de wedstrijd de opstelling veranderen. En dat hebben beiden coaches ook gedaan. Robin Haase neemt de plek in van Middelkoop en vormt met Rojer een koppel. In het Tsjechische kamp vervangt Lukas Rosol Adam Pavlasek, zodat de beide Tsjechische singelaars ook het dubbelspel voor hun rekening nemen.

Davis Cup: Voorbeschouwing dag 2

Een half uur na het dubbelspel wordt de eerste enkelspelwedstrijd van de dag afgewerkt. Kopmannen Haase en Vesely kruisen dan de degens. De laatste en wellicht beslissende krachtmeting gaat tussen de nummer twee van elk land. In dit geval zijn dat Griekspoor en Rosol die op vrijdag beiden hun meerdere moesten erkennen in hun tegenstander.

Alle wedstrijden zijn vanaf 13.00 uur live te zien via ZiggoSport en op Tennis.nl. Ook kun je het Twitteraccount @tennispuntnl volgen voor een live verslag vanuit het stadion in Ostrava.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z