Eredivisie Heren

14-04: Nabeschouwing speeldag 2

Na de tweede speeldag van de Eredivisie Heren is er een koploper met een flinke voorsprong, een groep achtervolgers en drie teams rond of in de gevarenzone. Kortom; het was weer een spannende competitiedag in de hoogste klasse van het mannentennis.

Jeugd Olympische Spelen: Interview Jesper de Jong

Jesper de Jong

Lewabo Huisman Groep – Healthcity Arnolduspark 6-0
Na de eerste speeldag al met 5-1 te hebben gewonnen, deed Lewabo Huisman Groep het op dag twee nog een stapje beter. De gastheer uit Beneden-Leeuwen gunde Healthcity Arnolduspark geen enkel punt.

Jesper de Jong kende wel veel moeite om de Belg Germain Gigounon aan de kant te zetten. Nadat twee sets met 6-4 gelijk werden verdeeld, viel de beslissing pas na 12 games in de derde set. De Nederlands Kampioen tot en met 18 jaar versloeg zijn 29-jarige opponent met 7-5 in de beslissende set. De overige singles waren allemaal in straight sets een prooi voor de thuisclub, waardoor Stefan Wauters, Remko de Rijke en Justin Eleveld na twee speelrondes in het enkelspel nog ongeslagen zijn.

In het dubbelspel maakte Thiemo de Bakker aan de zijde van Eleveld voor het eerst deze competitie zijn opwachting voor Lewabo Huisman Groep. Het duo versloeg middels een supertiebreak Dennis van Scheppingen en Gigounon. De Rijke en Wauters waren in het tweede dubbelspel in twee sets te sterk voor Stefan Bergman en Patrick Elias, waardoor Healthcity Arnolduspark zonder punten de lange rit terug naar Hoofddorp moest maken.

Bekijk hier alle uitslagen van deze wedstrijd.

Leimonias – Kimbria Hulpmiddelwereld.nl 5-1
Leimonias boekte zijn eerste overwinning deze competitie. Na het gelijke spel op de openingsdag werd in Den Haag overtuigend Kimbria Hulpmiddelenwereld.nl uit Maastricht met 5-1 verslagen. Opvallend was dat alle overwinningen zonder setverlies werden behaald. Voor de bezoekers wist eerste heer Yannick Zenden met 6-4 7-5 te winnen van naamgenoot Yannick Ebbinghaus. Verder was het éénrichtingsverkeer voor de thuisclub. Lennert van der Linden, Bas van der Valk en Michel van der Goes waren allen in straight sets te sterk voor respectievelijk Ricardo Hagedoorn, Stan Bormans en Job Steegh. De drie ‘Van Derretjes’ gunden ieder hun tegenstander niet meer dan vier games.

Gesteund door de goede resultaten in het enkelspel bleven de punten in het dubbelspel ook in Den Haag. Door de 5-1 overwinning blijft Leimonias in het spoor van koploper Lewabo Huisman Groep. Al is het verschil tussen de nummer één en twee op de ranglijst wel drie punten. Kimbria Hulpmiddelenwereld.nl verdubbelde zijn aantal van één naar twee punten en bezet daarmee de laatste plaats in de stand.

Bekijk hier alle uitslagen van deze wedstrijd.

14-04: Nabeschouwing speeldag 2

Jarno Jans en Tim van Terheijden – Suthwalda Sportverlichting.com

Naaldwijk – Suthwalda Sportverlichting.com 2-4
In Naaldwijk was Suthwalda Sportlverlichting.com te sterk voor de thuisploeg, die op de openingsdag nog een 5-1 zege boekte. Arko Zoutendijk won voor de ogen van het thuispubliek zowel zijn single als dubbel met Jasper Smit. In de overige enkelspelpartijen bleven bezoekers Boy Westerhof, Jarno Jans en Tim van Terheijden zonder setverlies. Ook het dubbelspel tussen Naaldwijkers Max Houkes en Amadatus Admiraal en het koppel Jans/Van Terheijden ging in straight sets naar de promovendus uit Zuidwolde.

Naaldwijk en Suthwalda Sportverlichting.com staan na twee speelrondes allebei op zeven punten en delen hiermee de derde plaats op de ranglijst.

Bekijk hier alle uitslagen van deze wedstrijd.

Life & Finance Spijkenisse – Nieuwerkerk 3-3
Voor de tweede keer op rij speelde Life & Finance Spijkenisse gelijk. Tegen regerend landskampioen Nieuwerkerk kwam de thuisploeg met een 3-1 voorsprong uit de singles, maar moest beide dubbels aan de bezoekers uit Nieuwerkerk aan den Ijssel laten.

Jannick Lupescu, Glenn Smits en Matthew Pierot wonnen thuis overtuigend van respectievelijk Alban Meuffels, Bart van den Berg en Guy den Heijer. Jeroen Camfferman wist in het vierde herenenkelspel Boy Vergeer te verslaan en zette zodoende het bezoekende Nieuwerkerk op het scorebord.

In het dubbelspel was Camfferman samen met Yoran Verschoor ook in twee sets te sterk voor het thuisduo Weeda/Stollie. Van den Berg en Den Heijer zorgden voor het gelijke spel door Smits/Vergeer in een supertiebreak voor eigen publiek te verschalken.

Door de puntendeling komt Life & Finance Spijkenisse op zes punten en Nieuwerkerk op een totaal van vier punten. Hiermee klimt Nieuwerkerk, die dit jaar de play-offs organiseert, van de laatste naar de zesde stek.

Bekijk hier alle uitslagen van deze wedstrijd.

De vier hoogst geëindigde teams plaatsen zich na de reguliere competitie voor het play-off weekend dat op 15 en 16 juni plaatsvindt.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z