Eredivisie Heren

19-05: Nabeschouwing speeldag 5

De vijfde speelronde in de Eredivisie Heren competitie is gespeeld. Het gevecht om een Play off-ticket is weer een beetje spannender geworden en dat betekent dat elk punt telt in de laatste twee speelrondes.

Life & Finance Spijkenisse 1

Glenn Smits – Life & Finance Spijkenisse

Life & Finance Spijkenisse – Lewabo Huisman Groep 4-2
Lewabo Huisman Groep heeft zijn eerste nederlaag geleden. Op bezoek bij Life & Finance Spijkenisse ging de ploeg uit Beneden-Leeuwen met 4-2 onderuit.

Jannick Lupescu was goud waard voor de thuisploeg. De kopman won zijn single tegen Stefan Wauters overtuigend met 6-3 6-0 en was in de dubbel met Glenn Smits opnieuw in twee sets te sterk voor Wauters, die een duo vormde met Remko de Rijke. Matthew Pierot en Boy Vergeer zorgde met winst in de singles voor de overige twee punten voor het team uit Spijkenisse. Sander Gillé bleef namens Lewabo Huisman Groep ongeslagen. De Belg won zowel zijn single als dubbel.

Kijk hier voor de uitslagen van speelronde 5.

Suthwalda Sportverlichting.com – Kimbria Hulpmiddelwereld.nl 5-1
Thuis tegen hekkensluiter Kimbria Hulpmiddelwereld.nl deed Suthwalda Sportverlichting.com wat het moest doen: dik winnen. De enkelspelzeges van Boy Westerhof, Tim van Terheijden en Erik Djallinga werden allemaal in straight sets bereikt. Ricardo Hagedoorn wist namens de bezoekers uit Maastricht iets terug te doen. Hij versloeg in een spannend duel Jarno Jans met 7-6(5) 6-7(10) 6-4.

In het dubbelspel kwam het thuisteam uit Zuidwolde niet in de problemen. Westerhof/Van Terheijden en Killian/Knoop wonnen zonder setverlies en zorgden voor de 5-1 eindstand. Suthwalda Sportverlichting.com verstevigde door deze ruime zege de tweede plaats op de ranglijst.

Kijk hier voor de uitslagen van speelronde 5.

7/4 - 2/6: Eredivisie Heren

Yannick Ebbinghaus – Leimonias

Leimonias – Naaldwijk 4-2
De derby tussen Leimonias uit Den Haag en Naaldwijk uit het gelijknamige dorp, dat een paar kilometer ten zuiden van de Hofstad ligt, werd door de dubbelspelen in het voordeel van de thuisclub beslist. Na de vier enkelspelen was de stand in evenwicht. Lennert van der Linde en Bas van der Valk waren in twee sets te sterk voor respectievelijk Max Houkes en Tim van der Horst. Voor de bezoekers pakte Amadatus Admiraal en Roy de Valk de punten. Admiraal was in drie sets te sterk voor Yannick Ebbinghaus en De Valk gunde Jeroen Bernard slechts vier games.

De dubbelcombinaties Ebbinghaus/Van der Linden en Van de Goes/Van der Valk zorgden voor de 4-2 thuisoverwinning. Al hadden Van de Goes en Van der Valk er wel een 10-8 matchtiebreak voor nodig tegen het koppel Houkes/Van der Horst.

Leimonias zette met deze zege een belangrijke stap richting de Play-offs. De club uit Den Haag wipt over Naaldwijk heen en staat nu met 15 punten op een gedeelde vierde plaats.

Kijk hier voor de uitslagen van speelronde 5.

Healthcity Arnolduspark – Nieuwerkerk 3-3
In Hoofddorp werden de punten tussen Healthcity Arnolduspark en Nieuwerkerk gedeeld. Sterker nog; de singles en dubbels werden onderling ook verdeeld. Voor Healthcity Arnolduspark won Deney Wasserman van Guy den Heijer en Patrick Elias van Tom Moonen. Beiden hadden hier wel drie sets voor nodig. Bart van den Berg had namens regerend landskampioen Nieuwekerk geen enkel probleem met Hoofddorper Stefan Bergman. Jeroen Campfferman kwam terug van een set achterstand tegen de jonge Stijn Pel, waardoor de stand na de enkelspelen 2-2 was.

In het dubbelspel was er een zege voor het duo Camfferman/Moonen namens de bezoekers. Het koppel van Scheppingen/Pel zorgde met de overwinning op Den Heijer/Van den Berg voor de 3-3 eindstand.

Kijk hier voor de uitslagen van speelronde 5.

Stand na vijf speelrondes

  1. Lewabo Huisman Groep 22 punten
  2. Suthwalda Sportverlichting.com 19 punten
  3. Life & Finance Spijkenisse 18 punten
  4. Nieuwerkerk 15 punten
  5. Leimonias 15 punten
  6. Naaldwijk 14 punten
  7. Healthcity Arnolduspark 14 punten
  8. Kimbria Hulpmiddelwereld.nl 3 punten

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z