Eredivisie Heren

22-04: nabeschouwing speeldag 3

Op de derde speeldag van de Eredivisie Heren is het verschil tussen koploper Lewabo Huisman Groep en rode lantaarndrager Kimbria Hulpmiddelwereld.nl groter geworden. Maar de strijd tussen de teams die vechten om een plek in de Play-offs is heerlijk spannend.

22-04: nabeschouwing speeldag 3 1

Boy Westerhof – Suthwalda Sportverlichting.com

Suthwalda Sportverlichting.com – Lewabo Huisman Groep 3-3
In Zuidwolde wist Suthwalda Sportverlichting.com de zegereeks van twee ruime overwinningen van Lewabo Huisman Groep te stoppen. De thuisploeg hield de koploper op een 3-3 gelijkspel.

Na de eerste ronde van enkelspelen leidde de Suthwalda Sportverlichting.com met 2-0. Derde heer Tim van Terheijden versloeg Vincent van den Honert met 6-4 6-2 en vierde man Mattheo Knoop verschalkte tegenstanders Pedro Mol in straight sets.

In deze competitie spelen de derde en vierde singelaars in de eerste ronde, waarna de kopman en de nummer twee van het team in actie komen. In dit geval wisten de bezoekers Stefan Wauters en Justin Eleveld de stand recht te trekken. Wauters was te sterk voor Boy Westerhof en Eleveld gunde tegenstrever Jarno Jans slechts vier games.

De dubbels werden vervolgens onderling verdeeld. Opnieuw zorgden Wauters en Eleveld voor een punt voor de bezoekers uit Beneden-Leeuwen. Knoop bleef voor de thuisploeg ongeslagen door samen met Erik Dallinga in twee tiebreaks te winnen van het koppel Van den Honert/Mol, waardoor de 3-3 gelijke stand een feit werd.

Bekijk hier alle uitslagen van deze wedstrijd.

Kimbria Hulpmiddelwereld.nl – Life & Finance Spijkenisse 0-6
Voor Kimbria Hulpmiddelwereld.nl zal het nog een hele kluif worden om in de hoogste klasse van de herencompetitie te blijven. De club uit Maastricht bleef op Tweede Paasdag puntloos tegen Life & Finance Spijkenisse.

Alle singles gingen in twee sets naar de bezoekers uit Spijkenisse. Kopman Jannick Lupescu won met gemak van Yannick Zenden, terwijl Glenn Smits geen problemen kende met Ricardo Hagedoorn. De thuisspelende Ramon Weil en Stan Bormans boden tegen respectievelijk Matthew Pierot en Thorsten Sollie meer tegenstand, maar moesten toch ook in straight sets het onderspit delven.

De beide dubbels waren ook een prooi voor Life & Finance Spijkenisse, die zodoende de volle buit meenamen uit Limburg en naar de tweede plek op de ranglijst klimmen. Kimbria Hulpmiddelwereld.nl staat voorlopig stevig onderaan met slechts twee punten uit drie ontmoetingen.

Bekijk hier alle uitslagen van deze wedstrijd.

22-04: nabeschouwing speeldag 3

Alban Meuffels – Nieuwerkerk

Nieuwerkerk – Leimonias 4-2
Alban Meuffels had een groot aandeel in de eerste overwinning van Nieuwerkerk. De landskampioen was thuis met 4-2 te sterk voor Leimonias. Meuffels won zowel zijn single als dubbel. Ook Bart van de Berg en Guy den Heijer waren in het enkelspel te sterk voor respectievelijk Bas van der Valk en Michiel van der Goes. Lennart van der Linden wist namens de bezoekers uit Den Haag het enige puntje in het enkelspel te scoren. Hij versloeg Jeroen Camfferman met duidelijke cijfers: 6-2 6-1.

De beide dubbels werden verdeeld. Voor de thuisploeg was het duo Meuffels/Camfferman te sterk voor Van der Valk en Van der Goes. Yannick Ebbinghaus die in de single verloor van Meuffels wist in het dubbelspel wel een punt te scoren door samen met Van der Linden te winnen van het koppel Den Heijer/Van den Berg.

Bekijk hier alle uitslagen van deze wedstrijd.

Healthcity Arnolduspark – Naaldwijk 3-3
In Hoofddorp wist Healthcity Arnolduspark de voorsprong uit de singles niet over de streep te trekken en zag Naaldwijk via de dubbels toch nog langszij komen. Kopman Germain Gigounon, lokale held Stefan Bergman en Patrick Elias wonnen alle drie hun enkelspel voor de thuisploeg. Tegenstanders Tim van der Horst, Roy de Valk en Arko Zoutendijk werden zelfs geen enkele set gegund. De jonge Stijn Pel was voor eigen publiek niet opgewassen tegen Max Houkes. De Naaldwijker won nipt in de derde set met 7-5.

In het dubbelspel waren de bezoekers oppermachtig. Het duo De Valk/Zoutendijk was met 6-1 6-4 te sterk voor Pel en Ingmar Zwagerman. Van der Horst revancheerde zich na zijn verlies in het enkelspel door nu wel van Gigounon te winnen. Aan de zijde van Houkes versloeg hij de Belg die een koppel vormde met Elias, waardoor Naaldwijk toch nog met een gelijkspel uit Hoofddorp vertrok.

Bekijk hier alle uitslagen van deze wedstrijd.

Stand na drie speelrondes

  1. Lewabo Huisman Groep 14 punten
  2. Life & Finance Spijkenisse 12 punten
  3. Leimonias 10 punten
  4. Suthwalda Sportverlichting.com 10 punten
  5. Naaldwijk 10 punten
  6. Nieuwerkerk 8 punten
  7. Healthcity Arnolduspark 6 punten
  8. Kimbria Hulpmiddelwereld.nlĀ  2 punten

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z