Eredivisie Heren

26-05: Nabeschouwing speeldag 6

Op de één na laatste speelronde van de Eredivisie Heren heeft Healthcity Arnolduspark goede zakengedaan in de strijd om een play off ticket. Lewabo Huisman Groep is als huidige koploper al verzekerd van een plaats bij de beste vier teams die gaan strijden om het landskampioenschap.

HealthCity Arnolduspark

Stijn Pel – HealthCity Arnolduspark

Kimbria Hulpmiddelwereld.nl – Healthcity Arnolduspark 0-6
Op bezoek bij de debutant in de hoogste competitieklasse pakte Healthcity Arnolduspark de maximale score. Voor het Limburgse Kimbria Hulpmiddelwereld.nl wist alleen Ralph Ubachs een set te winnen tegen Stijn Pel. Germain Gigounon, Deney Wassermann en Patrick Elias lieten er op bezoek in Maastricht geen gras over groeien. De Hoofddorpers boekten vlotte zeges op Ricardo Hagedoorn, Stan Bormans en Job Steegh.

In het dubbelspel waren de bezoekers ook oppermachtig, waardoor Healthcity Arnolduspark met de maximale score huiswaarts keerde. Door het behalen van zes punten klom het team van Dennis van Scheppingen naar plaats vier op de ranglijst. Hiermee staat het op een positie die recht geeft aan deelname aan de play offs.

Op de laatste speeldag gaat Healthcity Arnolduspark op bezoek bij nummer twee Suthwalda Sportverlichting.com.

Klik hier voor de uitslagen van speelronde 6.

Nieuwerkerk – Suthwalda Sportverlichting.com 3-3
Regerend landskampioen Nieuwerkerk en Suthwalda Sportverlichting.com waren op de zesde speeldag aan elkaar gewaagd. De thuisploeg nam een 2-0 voorsprong door zeges van derde heer Jeroen Camfermann en vierde singelaar Guy den Heijer op respectievelijk Jarno Jans en Mattheo Knoop. Suthwalda Sportverlichting.com kwam langszij doordat Boy Westerhof in een duel der kopmannen Bart van den Berg versloeg en Tim van Terheijden veel te sterk was voor Stephan Fransen.

De gedeelde enkelspelen bleek ook de opmaat voor de puntendeling in het dubbelspel. Westerhof en Van Terheijden waren samen te sterk voor het duo Den Heijer/Van den Berg en Camfermann was aan de zijde van Yoran Verschoor in twee sets duidelijk beter dan Jans en Erik Dallinga, waardoor de 3-3 eindstand op het bord kwam te staan.

Nieuwerkerk bezet door dit gelijke spel de vijfde plaats en zal in de laatste speelronde met een grote uitslag moeten winnen van nummer laatst Kimbria Hulpmiddelwereld.nl wil het kans maken op een play off ticket. Nummer twee Suthwalda Sportverlichting.com kan de play offs bijna niet meer ontgaan.

Klik hier voor de uitslagen van speelronde 6.

Automatische concepten 50

Thiemo de Bakker – Lewabo Huisman Groep

Lewabo Huisman Groep – Leimonias 4-2
De van Roland Garros teruggekeerde Thiemo de Bakker (hij strandde in Parijs in de tweede kwalificatieronde) had een groot aandeel in de 4-2 overwinning van Lewabo Huisman Groep tegen Leimonias. De Bakker won in het enkelspel overtuigend van Yannick Ebbinghaus en samen met Stefan Wauters won hij in het dubbelspel opnieuw van Ebbinghaus die een duo vormde met Lennert van der Linden. De overige twee punten voor de thuisploeg kwamen van Vincent van den Honert die zowel in het enkelspel als in het dubbelspel met Pedro Mol in drie sets van Bas van der Valk, die dubbelde met Michel van der Goes, won.

Jeroen Bernard en Van der Linden zorgden met hun enkelspelzeges op respectievelijk Mol en Wauters voor de punten van Leimonias.

Lewabo Huisman Groep kan zich opmaken voor de play offs al zal het op de laatste speeldag thuis willen winnen van Naaldwijk. Leimonias sluit de reguliere competitie op 2 juni af op bezoek bij Life & Finance Spijkenisse.

Klik hier voor de uitslagen van speelronde 6.

Naaldwijk – Life & Finance Spijkenisse 3-3
De punten in het duel tussen Naaldwijk en Life & Finance Spijkenisse werden gedeeld. Hoewel de eindstand doet vermoeden dat de wedstrijden aan elkaar gewaagd waren, werden echter alle partijen in straight sets beslist. Voor Naaldwijk sleepten Max Houkes en Tim van der Horst twee punten in het enkelspel binnen door af te rekenen met Matthew Pierot en Boy Vergeer. Jannick Lupescu was tegen eerste heer Amadatus Admiraal met 7-5 6-0 te sterk en Thorsten Sollie pakte het tweede punt voor de bezoekers uit Spijkenisse door Jasper Smit in twee sets aan de kant te zetten.

De 2-2 gelijke stand na de singles werd vervolgens omgezet naar de 3-3 eindstand. Lupescu bleef op speeldag zes ongeslagen door samen met Glenn Smits het dubbelspel te winnen van het Naaldwijkse koppel Houkes/Van der Horst. Smit en Admiraal maakten hun nederlaag in het enkelspel goed, door als duo te winnen van Sollie en Stefan Weeda.

Door het gelijke spel staat Life & Finance Spijkenisse op plek drie van de ranglijst en kan Naaldwijk zo goed als zeker de play offs vergeten. De Zuid-Hollandse club gaat bovendien in de laatste speelronde op bezoek bij koploper Lewabo Huisman Groep.

Klik hier voor de uitslagen van speelronde 6.

Stand na speelronde 6.

1. Lewabo Huisman Groep 26 punten
2. Suthwalda Sportverlichting.com 22 punten
3. Life & Finance Spijkenisse 21 punten
4. Healthcity Arnolduspark 20 punten
5. Nieuwerkerk 18 punten
6. Leimonias 17 punten
6. Naaldwijk 17 punten
8. Kimbria Hulpmiddelwereld.nl 3 punten

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z