Eredivisie Heren

07-04: Nabeschouwing speeldag 1

De kop is eraf. Na de eerste speeldag van de Eredivisie Heren delen Naaldwijk en Lewabo Huisman Groep de bovenste stek. Beide teams boekten een ruime 5-1 uitoverwinning. Regerend landskampioen Nieuwerkerk ging op de openingsdag in eigen huis hard onderuit.

Nabeschouwing speeldag 1 3

Max Houkes – Naaldwijk 1

Kimbria Hulpmiddelenwereld.nl – Naaldwijk 1-5
Het team van Naaldwijk was op bezoek bij Kimbria Hulpmiddelenwereld.nl vooral in de singles oppermachtig. Clubman Arko Zoutendijk liet zelfs een perfecte score noteren door Ralph Ubachs voor eigen publiek gameloos te laten. Jasper Smit gunde tegenstander Stan Boormans slechts één game en Max Houkes versloeg Ricardo Hagedoorn ook met duidelijke cijfers: 6-3 6-0. Naaldwijk leidde dan ook na de enkelspelen met 4-0, doordat eerste heer Tim van der Horst in een spannend duel  (6-4 3-6 7-5) Yannick Zenden versloeg.

Kimbria Hulpmiddelenwereld.nl kwam na het eerste dubbelspel op het scorebord, maar moest het tweede dubbel aan de bezoekers laten, waardoor de 5-1 eindstand in het voordeel van Naaldwijk aan het einde van de dag op het scorebord stond.

Bekijk hier alle uitslagen van deze wedstrijd.

Nieuwerkerk – Lewabo Huisman Groep 1-5
Lewabo Huisman Groep bewandelde op bezoek bij Nieuwerkerk bijna hetzelfde pad als Naaldwijk. Middels twee sets zeges van Jesper de Jong, Stefan Wauters en Remko de Rijke kwam het team uit Beneden-Leeuwen op een 3-0 voorsprong. Thuisspeler Jeroen Campfferman leidde met 7-6 4-3 tegen Justin Eleveld toen hij moest opgeven. Hierdoor kwamen de bezoekers op een riante 4-0 tussenstand.

Nadat ook het eerste dubbelspel werd gewonnen door Lewabo Huisman Groep redden Bart van de Berg en Alban Meuffels de eer voor de landskampioen van 2018 door het tweede dubbelspel te pakken.

Bekijk hier alle uitslagen van deze wedstrijd.

07-04: Programma speeldag 1

Boy Westerhof – Suthwalda Sportverlichting.com

Suthwalda Sportverlichting.com -Leimonias 3-3
In Zuidwolde deelde Suthwalda Sportverlichting.com en Leimonias de punten. Voor de thuisclub was Boy Westerhof de ongeslagen man met een overwinning in het enkelspel op Lennert van der Linden (7-5 0-6 6-2) en in de dubbel versloeg hij samen met Floris Kilian het koppel Van der Valk/Van der Goes in een derde set matchtiebreak (7-6 4-6 10-7).

Yannick Ebbinghaus was voor de bezoekers uit Den Haag goud waard. Hij bracht voor zijn club Leimonias de maximale score binnen door eerste heer Tim van Terheijden met 4-6 7-6 6-2 te verslaan en later op de dag ook in het dubbelspel ongeslagen te blijven. Aan de zijde van Van der Linden was hij opnieuw te sterk voor Van Terheijden die een duo vormde met Jarno Jans.

Bekijk hier alle uitslagen van deze wedstrijd.

Healthcity Arnolduspark – Life & Finance Spijkenisse 3-3
Healthcity Arnolduspark gaf tegen Life & Finance Spijkenisse een ruime voorsprong uit handen. De ploeg uit Hoofddorp pakte de eerste drie singels. Germain Gigounon en Dennis van Scheppingen versloegen respectievelijk Jannick Lupescu en Glenn Smits in straight sets. De jonge Stijn Pel wist tegen Matthew Pierot de spannende derde set met 7-5 naar zich toe te trekken. Boy Vergeer zette de comeback van Life & Finance Spijkenisse in door Patrick Elias in de derde set tiebreak te verschalken (4-6 6-4 7-6).

Vergeer beleefde een uitermate succesvolle dag, want ook in het dubbelspel wist hij van een setachterstand terug te komen. Samen met Smits was hij met 4-6 6-0 10-6 te sterk voor Gigounon en Van Scheppingen. Thorsten Sollie en Stefan Weeda brachten de bezoekers vervolgens langs zij door Pel/Elias in twee sets te verslaan, waardoor Life & Finance Spijkenisse toch nog met drie punten vertrok bij Healthcity Arnolduspark.

Bekijk hier alle uitslagen van deze wedstrijd.

Zondag 14 april staat de tweede speeldag op het programma. Het speelschema  hiervan vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z