ITF World Tennis Tour

ITF World Tennis Tour: De beurt is aan Den Haag

In Nederland strijden deze week de nationale en internationale tennissers op de banen van TC Alkmaar voor de ITF World Tennis Tour Alkmaar. Volgende week staat Den Haag in het teken van toptennis, als de ITF World Tennis Tour The Hague powered by Burgersdijk tennis van 1 tot en met 7 juli aan de beurt is.

Arantxa Rus

Het ITF-toernooi bij de mannen is gedoteerd met een totale prijzenpot van 15.000 dollar en is daarmee het kleinste proftoernooi op de tour. De vrouwen mogen 25.000 dollar aan prijzengeld verdelen. Het vrouwentoernooi heeft dit jaar een upgrade gekregen en dat betekent naast meer prijzengeld dat er ook meer punten voor de wereldranglijst zijn te vergaren.

Het deelnemersveld bij de vrouwen bevat Nederlandse toppers als Arantxa Rus en Quirine Lemoine. Lesley Kerkhove stond ook op de lijst, maar de Zeeuwse plaatste zich via de kwalificaties knap voor Wimbledon. In de laatste kwalificatieronde versloeg ze Wimbledonfinaliste van 2013 Sabine Lisicki. Het Londense Grand Slamtoernooi heeft uiteraard voorrang.

Technisch Directeur KNLTB Jacco Eltingh laat op de toernooisite weten blij te zijn met de ontwikkeling die het Haagse ITF-toernooi doormaakt. ‘Het is fantastisch voor het Nederlandse toptennis dat we ook dit jaar weer kunnen genieten van nationale en internationale toptennissers bij de ITF World Tennis Tour The Hague. Na vorig jaar te zijn toegetreden tot ITF World Tennis Tour zijn we dan ook blij dat onze gecertificeerde partner, Burgersdijk tennis, bereid is om dit succesvolle toernooi wederom te organiseren. Daarnaast is het verhogen van het prijzengeld bij de dames een mooie stap richting het neerzetten van een nog sterker (inter)nationaal deelnemersveld en een geweldig toernooi.’

Niels Lootsma

Niels Lootsma

Op Sportcentrum de Rhijenhof verwelkomt toernooidirecteur Mark-Paul Burgersdijk naast de eerdergenoemde topspeelsters in ieder geval ook landgenoten Ryan Nijboer, Niels Lootsma, Igor Sijsling en Mick Veldheer. Het kwartet Nederlanders kan nog worden uitgebreid, want het kwalificatietoernooi bij zowel de mannen als vrouwen kleurt traditiegetrouw grotendeels oranje.

Een bezoek aan de ITF World Tennis Tour The Hague powered by Burgersdijk tennis is gratis. Het adres van Sportcentrum de Rhijenhof is: Noordweg 44a, 2548 AC in Den Haag.

Het hoofdtoernooi start dinsdag 2 juli. Kwalificatiewedstrijden staan gepland op 1 en 2 juli.

De wedstrijden zijn vanaf dinsdag 2 juli ook via een livestream te bekijken!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z