ITF World Tennis Tour

ITF World Tennis Tour: Nederlandse aftrap in Alkmaar

De proftoernooien in de laagste categorie van de International Tennis Federation (ITF) zijn sinds dit jaar gebundeld in de ITF World Tennis Tour. Hier kan je de spelers van de toekomst van dichtbij aan het werk zien.

Nederland telt vier van deze internationale toernooien die tot de ITF World Tennis Tour behoren. Het toernooi in Alkmaar bijt het spits af en vindt van maandag 24 tot en met zondag 30 juni plaats op de banen van TC Alkmaar. Een week later is het de beurt aan Den Haag, waar ITF World Tennis Tour The Hague powered by Burgersdijk Tennis plaatsheeft. Waarna van 12 tot en met 18 augustus Oldenzaal en van 26 augustus tot en met 1 september Haren de plaats van handeling is.

Automatische concepten 57

Ryan Nijboer
Foto: Jan Pieter Schade

Het internationale toernooi in Alkmaar staat dit jaar voor de 22ste keer op de kalender. Maar liefst twintig keer werd dit evenement georganiseerd door Ronald van der Horst en zijn team. De actieve trainer en tennisondernemer is een begrip in Noord-Holland en omstreken. Roland op de Weegh, die sinds vorig jaar toernooidirecteur is, heeft dus grote schoenen te vullen, maar zijn voornemen is om naast het gefundeerde internationale toptennis de activiteiten rondom het evenement te vergroten. Met name voor de jeugd en de senioren zullen er extra activiteiten worden georganiseerd, zoals een kidsmiddag en een feestavond.

Toch blijft het belangrijkste ingrediƫnt: internationaal tennis. Deelnemers vanuit de hele wereld reizen af naar Alkmaar. Spelers vanaf plaats 400 bij zowel de mannen als de vrouwen strijden in Alkmaar voor spaarzame punten voor de wereldranglijst. Elke jonge prof of door blessureleed op de ranglijst afgezakte speler zal zich door de ITF World Tennis Tour moeten zien te knokken. Wie het goed doet in deze categorie, kan vervolgens doorstromen naar de Challengers en vervolgens naar ATP- of WTA-niveau.

Automatische concepten 58

Noa Liauw A Fong

Voor de Nederlandse spelers is het goed dat zij zich dicht bij huis kunnen meten met internationale spelers. In het mannentoernooi zijn onder anderen Jesper de Jong, Ryan Nijboer, Niels Lootsma, Igor Sijsling en Mick Veldheer toegelaten tot het hoofdschema. Bij de Nederlandse vrouwen vooralsnog alleen Noa Liauw A Fong. Dit aantal zal middels enkele wildcards vast en zeker worden uitgebreid. En anders is er ook nog de route via het kwalificatietoernooi dat op maandag 24 juni begint.

Het hoofdtoernooi van de ITF World Tennis Tour Alkmaar start dinsdag 25 juni. De entree bij TC Alkmaar (Terborchlaan 315, 1816MH in Alkmaar) is gratis. Het verwachte bezoekersaantal ligt op 7.000. Een bezoek aan dit evenement is zeker een aanrader, want je kan hier de hele week lang genieten van internationaal toptennis. Wie weet spot jij wel de nieuwe Rafael Nadal of Kiki Bertens!

Meer informatie, uitslagen en planning van dit ITF-toernooi vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z