MLTC Middelburg avondlicht

MT200 Middelburg; beste plek op tenniskalender gevonden

“We komen volgend jaar graag terug.” Marc Felius hoorde dat goede nieuws afgelopen week niet alleen van landgenoten op het Masters Tour 200-toernooi in Middelburg, maar ook van een Brit, een Mexicaan en een Duitser. Het sterkt de toernooidirecteur in de gedachte dat hij nu eindelijk de juiste week te pakken heeft voor zijn toernooi.

Na afloop van de vierde editie van de MT200 in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg heeft Felius besloten voor volgend jaar dezelfde week aan te houden. “Het lijkt me goed om dit nu al te kunnen communiceren naar de deelnemers. Het helpt ons ook om het toernooi beter op de kaart te zetten”, aldus Felius, die in de eerste vier edities nog zoekende was naar de juiste plek op de tenniskalender. De tweede week van augustus was ook een optie, maar viel af vanwege Felius zijn deelname aan de WK in Lissabon. Volgend jaar is dat eveneens het geval.

Het toernooi had afgelopen week te kampen met twee regendagen, waarbij er op vrijdag voor twee wedstrijden werd uitgeweken naar TC Souburg. “Twee banen waren te nat om op te spelen. Het is die dag uiteindelijk wel gelukt om alle wedstrijden af te werken. De laatste spelers stapten om half tien 's avonds van de baan”, zag Felius.

De reacties van deelnemers waren zoals altijd positief. Het toernooi maakte het de spelers dan ook weer goed naar de zin met een gratis fysio, bespanservice en prima catering op een mooi tennispark (MLTC Middelburg, waar van 2010 tot en met 2017 Challenger Zeeland plaatsvond). “We krijgen altijd positieve reacties, nu ook van meerdere buitenlanders. Een Brit, een Mexicaan, een Duitser, ze lieten allemaal weten 'we komen volgend jaar graag terug'. Dat is goed nieuws natuurlijk”, vertelt Felius, die zelf twee onderdelen van het toernooi op zijn naam wist te schrijven. Hij won het herenenkelspel 40+ en met Caroline de Vries het gemengd dubbelspel 35+. Samen met de Duitser Oliver Manz en Petra van den Akker-Wessels was Felius één van de drie spelers die twee onderdelen wonnen.

Geen excuses

In de finale van het herendubbelspel 35+ moest hij met Bernard Jonkman zijn meerdere erkennen in de Duits/Nederlandse combinatie Oliver Manz/Stijn Sprinkhuizen: 6-2, 6-0. “Het was het laatste potje van het toernooi. Het lichaam was op na twee weken vol tennis. Voor 'Middelburg' had ik meegedaan aan een open toernooi. Ik had in negen dagen twaalf wedstrijden gespeeld. Maar ik wil dat absoluut niet als excuses aandragen voor die nederlaag. Zij waren ook gewoon sterk.”

Klaar voor WK

Felius (43) is naar eigen zeggen klaar voor de WK in de tweede week van augustus. “Ja zeker, maar ik moet fysiek eerst even bijkomen. Een weekje rust dus. Daarna speel ik MT700 Amstelveen en dan hebben we nog de nationale trainingsdag met de WK-selectie, ook in Amstelveen.”

Winnaars MT200 Middelburg:

35+ HE: Oliver Manz (Dui)

35+ HD: Oliver Manz/Stijn Sprinkhuizen

35+ GD: Caroline de Vries/Marc Felius

40+ HE: Marc Felius

45+ HD: Paul Jan de Graaf/Jeroen Meijer

50+ HE: Marcus Fillbrandt (Dui)

60+ HE: John Peters

60+ DE: Petra van den Akker-Wessels

60+ HD: Bas Pols/Godefridus Antonius Remijn

60+ GD: Petra van den Akker-Wessels/Bert van Sabben

65+ HE: Patrick Marteijn

70+ HE: Herman Vercruysse (Bel)

 

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de MT200 Middelburg.