Sophie Ray

Nederlands succes blijft uit op tweede ITF-juniorentoernooi Leeuwenbergh

Na de mooie prestaties van landgenoten op het ITF J100-toernooi in juni, bleven Nederlandse uitschieters achterwege op het tweede ITF-juniorentoernooi op de gravelbanen van sportcentrum Leeuwenbergh. Floortje Crisstoffels haalde de kwartfinales.

Tegelijkertijd met de ITF J60 op Leeuwenbergh vond het ITF WTT voor mannen en vrouwen plaats op de Rhijenhof, eveneens in Den Haag, terwijl in Hoorn een NRT-1000-toernooi werd gespeeld. Het aantal Nederlandse gegadigden voor Leeuwenbergh nam daarmee af, maar dat gaf wel de kans aan jonge landgenoten die hier normaal gesproken niet voor in aanmerking zouden komen.

Luuk Kroeskop maakte zijn wildcard waar en bereikte de tweede ronde, net als Stefan Mos en Sander Paradis. De zeventienjarige Marko Knezevic sloeg zich zelfs naar de derde ronde.

De als eerste geplaatste Duitser Yannic Nittmann werd in de finale verrast door de Spanjaard Eudald Gonzalez: 6-3, 3-6, 6-2. Ook in het herendubblspel greep Nittmann naast de eindzege. Het Italiaanse koppel Raffaele Ciurnelli/Antonia Marigliano verraste lijstaanvoerders Oliver Majdandzic en Yannic Nitmann met 4-6, 6-3, 10-8.

Bij de meisjes was er een Italiaanse finale tussen Carla Giambelli en Ilary Pistola, die door Pistola met 6-4 6-4 werd gewonnen. Floortje Chrisstoffels deed het goed met een plek in de kwartfinales. De zeventienjarige Nederlandse, die onlangs de finale bereikte op de ITF J30 in Hilversum, verloor met 2-6, 6-1, 6-3 van de Italiaanse Fabiola Marino. Voor Sophie Ray (FOTO) en wildcardhouder Felien Willemse was de derde ronde het eindstation. Ray verloor met 6-3, 6-4 van de Japanse Yui Komada. De Duitse Fenna Steveker was te sterk voor Willemse met 6-2, 6-2.

Crisstoffels sloeg zich met haar Tsjechische partner Julie Jirakova naar de kwartfinales van het meisjesdubbelspel. Ook voor Ray en de Belgische Romy de Baene was dat het eindstation.

De Duitse Tatiana Miriam Cantos Siemer en Spaanse Carla Vazquez Alcudia veroverden de titel door met 4-6, 6-1 10-8 te winnen van het Japanse duo Yui Komada/Kokona Ishii.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van de Holiday Inn ITF J60 Leeuwenbergh 2024. 

Deze week is er opnieuw een ITF J60-toernooi op Nederlandse bodem, het Flowerbulb Tournament in Hillegom. Klik hier voor de agenda in Nederland.