Nieuws

Asian Swing: Bertens start in Seoul

Terwijl Robin Haase deze week gebruikt om te herstellen van zijn deelname aan de Davis Cupwedstrijd in en tegen Canada, begint Kiki Bertens haar toernooireeks in Azië. De zogenaamde Asian Swing start voor Bertens bij de Korea Open in Seoul.

Asian Swing: Bertens start in Seoul 1

In Azië staan drie toernooien op rij gepland voor Bertens. Na Seoul reist de Wateringse naar China voor de WTA-toernooien van Wuhan en Peking. Deze trip kan voor de huidige nummer 12 een bijzondere mijlpaal opleveren. Bertens is nog maar twee plekjes verwijderd van de top10. Na Betty Stöve en Brenda Schultz-McCarthy kan de pupil van Raemon Sluiter de derde Nederlandse speelster worden die zich in het lijstje van de tien beste speelsters van de wereld voegt.

WTA Charleston

op jacht naar punten

In de hoofdstad van Zuid-Korea verloor Bertens vorig jaar in de eerste ronde van Richel Hogenkamp. Dat betekent dat Bertens deze week geen punten voor de ranglijst hoeft te verdedigen en elke winstpartij haar puntentotaal van 3380 opschroeft. Overigens doet Hogenkamp dit jaar wegens privéredenen niet mee aan het WTA-toernooi in de miljoenenstad. Arantxa Rus en Bibiane Schoofs deden een poging om via het kwalificatietoernooi het hoofdschema te bereiken, maar ze strandden beiden in de laatste voorronde. Nummer tien van de wereld Jelena Ostapenko is wel aanwezig bij de Korea Open. De Letse is de titelverdedigster en kan daardoor geen punten voor de wereldranglijst winnen, maar wel verliezen. Voor de nummer één van de plaatsingslijst staan 280 punten op het spel. Het gat met Bertens is nog 407 punten, maar de nummer twee van de plaatsingslijst kan dus goede zaken doen deze week.

Dit jaar heeft Bertens haar spel en vertrouwen gevonden om ook op hardcourt goed uit de voeten te kunnen. Bij het toernooi van Cincinnati vorige maand versloeg ze meerdere top10-speelsters met als climax de nummer één van de wereld Simona Halep in de finale. Bij de US Open bereikte Bertens de derde ronde waar het Tsjechische talent Marketa Vondrousava in een spannende partij net te sterk was. De nummer één van Nederland gaf na haar uitschakeling in New York aan vermoeid te zijn van alle wedstrijden en inspanningen naast de baan die horen bij haar nieuwe status van absolute topspeelster.

miljoenenstad

De Korea Open wordt gehouden op het Olympic Park Tennis Center in Seoul. Het complex dat is gebouwd voor de Olympische Spelen van 1988. Het grootste stadion heeft een capaciteit van 10.000 toeschouwers. Bertens, die tussen de wedstrijden graag de rust opzoekt, zal goed moeten zoeken, want Seoul is met 9 miljoen inwoners één van de dichtstbevolkte steden ter wereld. Bovendien rijden er 1 miljoen geregistreerde voertuigen door de straten, waardoor files tot na middernacht geen uitzondering zijn.

Asian Swing: Bertens start in Seoul 2

Bertens weet wel wat winnen is in het noordwesten van Zuid-Korea, want samen met Johanna Larsson pakte ze vorig jaar de dubbelspeltitel. In het enkelspel zijn dit jaar de belangrijkste concurrenten na Ostapenko: Magdalena Rybarikova, Maria Sakkari, Agnieszka Radwanska en de Belgische speelsters Alison van Uytvanck en Kirsten Flipkens.

De Korea Open is live te zien op betaalzender FOX Sports en de streamingsdienst van de WTA, genaamd WTA TV. Informatie over het speelschema, uitslagen en planning vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z