Nieuws

De Groot wint titel Japan Open

Diede de Groot heeft het Japan Open 2019 op haar naam geschreven. De nummer één van de plaatsing versloeg in de finale Yui Kamiji met 6-3 7-6(8).

De nummer één van de wereld maakte hiermee haar favorietenrol helemaal waar bij het sterk bezette toernooi in de ITF Super Series.

In de tweede ronde had De Groot drie sets nodig om Sakhorn Khanthasith uit Thailand te verslaan, maar vervolgens waren er alleen maar straight sets overwinningen op achtereenvolgens Kgothatso Montjane, Sabine Ellerbrock en de nummer twee van de plaatsing Kamiji voor de speelster uit Woerden.

Door de toernooiwinst verstevigde de 22-jarige De Groot haar koppositie op de wereldranglijst, die ze sinds 26 maart 2018 aanvoert.

Dubbelspel
De titel in het vrouwendubbelspel was voor Marjolein Buis en haar Amerikaanse partner Dana Mathewson. Het als tweede geplaatste koppel versloeg in de eindstrijd De Groot, die een duo vormde met Aniek van Koot, met 7-5 3-6 6-2.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z