Nieuws

Even voorstellen: Alexander Zverev

Alexander Zverev versloeg bij de ATP World Tour Finals achtereenvolgens Roger Federer en Novak Djokovic. De jonge Duitser won daardoor de titel bij het eindejaartoernooi voor de beste acht spelers van het seizoen. Een ongekende prestatie voor de 21-jarige Zverev, die daarmee in de voetsporen treedt van Djokovic die tien jaar geleden op dezelfde leeftijd de ATP Finals in Shanghai op zijn naam schreef. Maar wie is de absolute leider van de volgende generatie eigenlijk?

Even voorstellen: Alexander Zverev 2

‘Sascha’, zoals zijn naam vaak wordt uitgesproken is vernoemd naar zijn vader. Alexander senior kon zelf ook een aardige bal slaan en reikte namens de Sovjet-Unie tot plek 175 op de wereldranglijst. De familie Zverev verhuisde in 1991 naar Hamburg en nam de Duitse nationaliteit aan. Zes jaar later werd Alexander geboren in de belangrijkste havenstad van Duitsland. In zijn jonge jaren was Zverev een niet onverdienstelijke hockeyer en speelde hij bij één van de grootste clubs van Duitsland. Zijn tien jaar oudere broer Mischa maakte ondertussen furore in de tenniswereld, waarna de ‘kleine’ Alexander de volledige overstap maakte naar tennis, want hij speelde al regelmatig op de banen naast de hockeyclub in Hamburg.

Even voorstellen: Alexander Zverev 3

Alexander senior ontfermt zich nog steeds over beide zoons en sinds de US Open van dit jaar is Ivan Lendl toegevoegd aan het begeleidingsteam van de jongste Zverev. De voormalig nummer één van de wereld begeleidde in het verleden met succes Andy Murray, die onder zijn bewind zijn eerste van in totaal drie grandslamtitels behaalde. Zverev geeft toe goed te kijken naar wat de absolute toppers als Federer, Rafael Nadal, Djokovic en Murray hebben gedaan om de top te bereiken en nu doen om daar zolang mogelijk te blijven. Eerder al nam de 1.98 meter lange Duitser Jez Green in de arm. De fysieke trainer die in het verleden ook al met Murray werkte, kreeg de taak om het lichaam van de van nature iele Zverev zodanig sterk te maken dat hij de harde klappen die van zijn racket komen nog jaren vol kan houden.

Even voorstellen: Alexander Zverev 4

De dubbelhandige backhand is zijn sterkste slag en esthetisch ook de mooiste. Zverev zelf zegt dat hij dit talent van zijn oma heeft meegekregen. Ook zijn service is een groot wapen. Regelmatig produceert hij aces van boven de 225 kilometer per uur. Zo kan het dat hij nu al toernooien heeft gewonnen op drie verschillende ondergronden; gras, gravel en hardcourt. Van zijn tien titels op het hoogste niveau zijn er drie op Masters 1000-niveau behaald. Dat zijn toernooien uit de reeks die net onder de grandslams vallen. Alleen op de grandslamtoernooien blijven de resultaten van Zverev vooralsnog wat achter. Zijn kwartfinale op Roland Garros dit jaar is zijn beste resultaat op een major. Wil hij zijn hoogste ranking van plek drie verbeteren dan zal hij verder moeten gaan komen bij de grandslams, maar dat zal een kwestie van tijd zijn.

Even voorstellen: Alexander Zverev 5

Alexander Zverev wordt door iedereen gezien als de toekomstige nummer één van de wereld. Hij is nu al de onbetwiste leider van de nieuwe generatie. Mochten Federer en Nadal over niet al te lange tijd met pensioen gaan dan staat de volgende wereldster klaar om te domineren.

Wil je Zverev van dichtbij in actie zien, dan kan dat! Van 11 tot en met 17 februari 2019 is hij namelijk in Nederland voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. Als hij niet op de trainingsbaan of centre court te vinden is dan kan het ook zo maar zijn dat je hem tegen het lijf loopt in het Zuiderpark naast Rotterdam Ahoy. Hondje Lovik reist namelijk met Zverev mee de wereld over en fungeert als beste maatje dat hem opvrolijkt na een verliespartij. Al is dat de laatste tijd steeds minder vaak nodig voor de nieuwe wereldster.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z