Nieuws

Griekspoor naar finale in Bosnië en Herzegovina

Tallon Griekspoor heeft de eindstrijd bereikt van het challengertoernooi van Banja Luka. In de halve finale van het graveltoernooi rekende hij met 6-4 4-6 7-5 af met Pedja Krstin.

In de eerste set ontliepen de 23-jarige Griekspoor en de twee jaar oudere Serviër elkaar niet zo veel, totdat de Nederlandse nummer twee bij 4-4 de servicegame van zijn tegenstander ondanks een 40-15 voorsprong afsnoepte. Griekspoor werkte nog en breakpunt weg toen hij voor de set serveerde, maar slaagde en pakte het eerste bedrijf met 6-4.

Het momentum dat Griekspoor aan het einde van de eerste set had opgebouwd zette hij na de sproeipauze onverdroten door. Hij brak direct door de service van Krstin heen en serveerde vervolgens naar een 2-0 voorsprong.

Griekspoor verzuimde om door te drukken en liet zijn tegenstander langszij komen. Na enkele gemiste breakkansen in de servicegames van de Serviër, keek Griekspoor bij 4-5 opeens zelf tegen een 0-40 achterstand aan. Twee setpunten wist de nummer zeven van de plaatsingslijst weg te werken, maar op de derde miste hij een smash en daarmee ging de set met 6-4 naar Krstin.

De beslissing in de derde set bleef lang uit. Bij 5-4 verzuimde Griekspoor om de partij uit te serveren. Twee games later kreeg hij opnieuw de kans om de partij op eigen service binnen te slepen. Ditmaal deed hij het uitstekend en benutte bij 40-o zijn vierde matchpoint.

De finale in Banja Luka betekent de tweede eindstrijd in een challenger dit jaar. Eerder wist hij in Tampere de titelstrijd niet winnend af te sluiten. Om de titel in Banja Luka te bemachtigen dient Griekspoor af te rekenen met Sumit Nagal.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z