Nieuws

In Marseille maken Koolhof en Mektic status waar

Wesley Koolhof en Nikola Mektic hebben de finale bereikt van het ATP 250-toernooi in Marseille. Ze versloegen Frederik Nielsen en Tim Puetz in de halve finale overtuigend met 6-4 6-2.

De dertigjarige Koolhof en zijn één jaar oudere Kroatische partner zijn als tweede geplaatst bij de Open 13 Provence in de Franse havenstad.

Het wordt de eerste eindstrijd die Koolhof en Mektic, met wie hij dit seizoen een vast koppel zal zijn, samen zullen spelen.

Eerder dit jaar won Koolhof het toernooi van Doha, maar deed dit aan de zijde van Rohan Bopanna. In Marseille gaat Koolhof op voor zijn 19de titelstrijd op de ATP Tour. Daarvan wist hij er vijf winnend af te sluiten. Mektic greep al zeven keer een hoofdprijs.

Om een eerste gezamenlijke titel aan hun palmares toe te voegen moeten Koolhof en Mektic zondag afrekenen met topseeds Andreas Mies en Kevin Krawietz of Nicolas Mahut en Vasek Pospisil. Deze halve finale staat voor zaterdag op het programma.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z