Nieuws

Red Bull Next Gen Open: snel, dynamisch tennisformat voor jonge talenten maakt tennis aantrekkelijker

Red Bull Next Gen Open is een nieuw internationaal tennistoernooi waarin ATP en Red Bull samen jonge tennistalenten de kans bieden om zich te meten met de sterren van de toekomst. Acht jonge tennistalenten tussen de 16 en 21 jaar uit acht verschillende landen krijgen de kans om zichzelf te laten zien tijdens de Red Bull Next Gen Open in Milaan, dat wordt gespeeld vlak voor de ATP Next Gen Finals. Nederland krijgt één van deze acht plekken voor een Nederlands talent.

Red Bull Next Gen Open: snel, dynamisch tennisformat voor jonge talenten maakt tennis aantrekkelijker

Sidané Pontjodikromo

Nieuwe opzet: snel en dynamisch

Tijdens Red Bull Next Gen Open wordt in een vernieuwde opzet gespeeld, alles om het spel sneller, dynamischer en aantrekkelijker voor het publiek te maken. De sets zijn korter, tot de vier games. Er is een shot klok van 25 seconde tussen de punten, geen let en geen voordeel na 40-40, maar direct game winst. Daarnaast kunnen de spelers met hun coach communiceren via een headset, wordt er muziek gespeeld tijdens de wedstrijd en hoeft het publiek juist niet stil te zijn.

“Tennis is een traditionele sport, maar we moeten wel blijven kijken naar de toekomst”, vertelt Jacco Eltingh, Technisch Directeur KNLTB. “Red Bull Next Gen Open is een nieuwe manier van spelen waar de jonge talenten een mooi podium krijgen en de speelwijze past goed bij de huidige tijdsgeest. Bij de KNLTB zetten we met onze campagne ‘Beleef het Beste’ ook in op meer fanbeleving, meer publiek en meer aandacht voor tennis. Wij zijn dan ook blij dat Red Bull met dit nieuwe concept daar ook aan bijdraagt en de tennissport zo aantrekkelijker maakt.”

Plaatsing via WTT en National Final

Samen met de KNLTB gaat Red Bull op zoek naar de Nederlandse afvaardiging voor dit toernooi. Alle Nederlandse spelers tussen de 16 en 21 jaar kunnen punten verzamelen tijdens de Nederlandse WTT in Alkmaar, Den Haag, Oldenzaal en Haren. De drie spelers met de meeste punten na deze vier toernooien plaatsen zich – samen met één wildcard (door KNLTB aangewezen) – voor de Red Bull Next Gen National Final eind september in Rotterdam. De winnaar van de National Final vertegenwoordigt Nederland tijdens de World Final in Milaan.

Meer informatie over de Red Bull ATP Next Gen Open en de kwalificatieserie vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z