Nieuws

Selecties World Team Cup bekendgemaakt

De BNP Paribas World Team Cup voor rolstoeltennis is een soortgelijk evenement als de Fed Cup en Davis Cup. Het evenement vindt elk jaar op een andere locatie plaats. Vorig jaar was Apeldoorn gastheer en van 13 tot en met 18 mei is het Larry and Mary Greenspon Israel Tennis Centre in Ramat Hasharon, Israël, plaats van handeling.

Er wordt gestreden in vier verschillende onderdelen: mannen, vrouwen, quads en junioren. De selecties voor het Nederlands team zijn intussen bekend. De mannenploeg, onder leiding van Nick Hogenhout, bestaat uit Maikel Scheffers, Tom Egberink, Ruben Spaargaren en Rody de Bie.

Selecties World Team Cup bekendgemaakt

Diede de Groot

De vrouwen equipe van bondscoach Dennis Sporrel is een echte sterrenformatie. Het heeft met Diede de Groot, Aniek van Koot, Marjolein Buis en Michaela Spaanstra maar liefst drie toptienspeelsters in de gelederen.

Het juniorenteam zal bestaan uit: Maarten te Hofte, Xavier Donker, Jinte Bos en Lizzy de Greef en wordt gecoacht door voormalig prof Robin Ammerlaan.

Titelverdediger bij de mannen is Japan. Nederland won vorig jaar in eigen land voor de dertigste keer de wereldtitel in het vrouwentoernooi. Bij de quads werd Australië vorig jaar kampioen en bij de junioren is Rusland de titelverdediger.

Meer informatie over de BNP Paribas World Team Cup in Israël is hier te vinden.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z