Nieuws

De top3 bijzondere tennismomenten 2018

Het nieuwe tennisjaar is op de laatste dag van 2018 reeds begonnen. Kiki Bertens is één van de favorieten bij het WTA-toernooi van Brisbane (te zien op FOX Sports), terwijl Robin Haase in Doha in actie komt. De nummers één van Nederland kenden een heel goed 2018 en hopen daar komend jaar een vervolg aan te geven.

Tennis.nl heeft een top3 gemaakt van hoogtepunten uit het afgelopen tennisseizoen met een link naar Nederland. Uiteraard is dit voer voor discussie, want moet Bertens bijvoorbeeld niet de gehele top3 vullen? Wij ontvangen daarom graag jouw lijstje en mening via onze Facebookpagina.

Dit is in ieder geval onze top3 van 2018.

Jaaroverzicht: zes mijlpalen voor Kiki Bertens

1 Bertens wint Cincinnati

Eigenlijk was het hele seizoen van Bertens een hoogtepunt. De pupil van Raemon Sluiter won drie titels, bereikte de kwartfinale op Wimbledon, plaatste zich voor de WTA Finals in Singapore (waar ze pas in de halve finale strandde tegen de uiteindelijke winnares Elina Svitolina) en stormde de top10 binnen. Om er dan toch één moment uit te halen dan kiezen wij voor de toernooizege in Cincinnati. Bertens die tot dan toe vooral op gravel furore maakte, had het winnen van een toernooi op hardcourt op haar Bucket List gezet. De ongeslagen droomweek in Amerika betekende tevens haar grootste zege uit haar loopbaan tot nu toe en de eerste op hardcourt. In de finale tegen nummer één van de wereld Simona Halep werkte Bertens nog een matchpoint weg om middels een slijtageslag haar droom te verwezenlijken.

Tennis.nl Top3: Bijzondere momenten 2018

2 Federer in Ahoy

Toernooidirecteur Richard Krajicek ontving vlak voor aanvang van het ABN AMRO World Tennis Tournament een mail van de manager van Roger Federer. De kersverse Australian Openkampioen wilde graag naar Nederland komen. Of er een wildcard beschikbaar was… Federer had namelijk uitgerekend dat hij bij het halen van de halve finale van het ATP 500-toernooi in Rotterdam opnieuw de nummer één-positie op de wereldranglijst kon grijpen. De twintigvoudig Grand Slamwinnaar zou daarmee de oudste wereldranglijstaanvoerder kunnen worden.

De partij die hem dit record moest brengen was de kwartfinale tegen Robin Haase. Op een volgepakte vrijdagavond in Ahoy waren de ogen van de hele wereld gericht op de confrontatie tussen Federer en de Nederlandse nummer één. Een snotverkouden Haase pakte verrassend de openingsset, maar werd in de volgende twee sets overklast door de Zwitserse grootmeester. Federer zegevierde in drie sets en werd de nieuwe nummer één van de wereld. De beelden van een tot tranen toe geroerde Federer gingen de hele wereld over. Rotterdam Ahoy was voor even het epicentrum van de internationale tenniswereld.

Tennis.nl Top3: Bijzondere momenten 2018 1

3 Schuurs onverslaanbaar

Demi Schuurs kneep zich afgelopen jaar regelmatig in haar rechterarm. Want elke bal die met deze arm werd geslagen leek dit jaar in goud te veranderen. Maar liefst zeven toernooien schreef de dubbelspecialiste op haar naam. Het hoogste aantal van alle enkel- en dubbelspeelsters op de WTA Tour. Drie verschillende partners had de Limburgse hiervoor nodig. Met vaste partner Elise Mertens bereikte ze de WTA Finals, waarin ze in de eerste ronde kansloos onderuit gingen tegen CoCo Vandeweghe en Ashleigh Barty. Met laatstgenoemde was Schuurs ook een aantal keer succesvol dit jaar. Samen met de talentvolle Australische won ze de grote toernooien van Montreal en Rome. Vooral het behalen van de titel bij het sterk bezette graveltoernooi in de Italiaanse hoofdstad was een prachtige prestatie voor Schuurs, die met haar spel het liefst op snellere banen speelt. Schuurs eindigde 2018 dan ook in de top10 en is terug te vinden op plaats acht.

Dit is onze top3 van bijzondere momenten in 2018. Wat komend jaar gaat brengen weet nog niemand, maar de voortekenen zijn gunstig. Bertens is goed van start gegaan bij het toernooi van Brisbane en Schuurs heeft in Bethanie Mattek-Sands een ervaren dubbelpartner weten te strikken. De Amerikaanse is meervoudig Grand Slamkampioene en voormalig nummer één van de wereld. En Federer? Die is teruggezakt naar plaats drie van de mondiale ranglijst. Maar de 37-jarige Zwitser begint vol energie aan zijn 21ste profseizoen. Wij kijken er naar uit!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z