Nieuws

Toptalent Tiafoe voor het eerst in Nederland in actie

Frances Tiafoe maakt dit jaar bij Libéma Open zijn debuut. De 21-jarige Amerikaan behoort tot de Next Gen van de ATP Tour en is daarmee één van de sterren van de toekomst. De huidige nummer dertig van de wereldranglijst speelde nog niet eerder in Nederland.

Samen met zijn tweelingbroer Franklin kwam Tiafoe op driejarige leeftijd in aanraking met de tennissport. Het talent van de Amerikaanse speler met ouders uit Sierra Leone werd opgepikt door de trainers van het Junior Tennis Champions Center in College Park aan de oostkust van de Verenigde Staten waar zijn vader werkte.

Op 18-jarige leeftijd brak Tiafoe door in de mondiale tophonderd. Inmiddels is hij gestegen naar plaats dertig op de wereldranglijst. Big Foe, zoals zijn bijnaam luidt, ziet zijn forehand als zijn grootste wapen. De atletisch gebouwde speler kan op alle ondergronden goed uit de voeten en won vorig jaar zijn eerste ATP-toernooi in Delray Beach.

Toptalent Tiafoe voor het eerst in Nederland in actie

Met de komst van Tiafoe naar Rosmalen is het deelnemersveld bij de mannen een mix van talent en ervaren topspelers. Stefanos Tsitsipas leidt het veld dat verder onder andere bestaat uit David Goffin, Alex de Minaur, Fernando Verdasco en Robin Haase. In het dubbelspel zal Lleyton Hewitt voor de laatste keer zijn kunsten vertonen.

De complete spelerslijst voor zowel mannen als vrouwen wordt woensdag 1 mei bekendgemaakt.

Libéma Open is van 10 tot en met 16 juni op de grasbanen van het Autotron ’s-Hertogenbosch. Richard Gasquet is de titelverdediger van het ATP 250-toernooi.

Bij de vrouwen staan Kiki Bertens, Elise Mertens en Belinda Bencic op de deelnemerslijst. Aleksandra Krunic won vorig jaar de titel van het vrouwentoernooi.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z